Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Timmermans: 'Ik ben van Heerlen, niet van Brussel'

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 17:25

Frans Timmermans wil bij de Europese verkiezingen in mei met een positief verhaal weerwoord geven aan alle partijen die de Europese Unie willen afbreken.

Dat zei hij bij zijn officiële kandidaatstelling tegen L1, bij zijn stamcafé in Heerlen.

Spannend
"Juist nu Europa voor enorme uitdagingen staat, wil ik opstaan. Nu wordt het echt spannend. Dat wil ik over tien, vijftien jaar ook aan mijn kinderen uit kunnen leggen."

Met kwesties als de Brexit of de eigengereide regeringen in bijvoorbeeld Polen of Italië staat Europa voor grote uitdagingen. Juist daarom is Europa volgens Timmermans nu belangrijk: "Iedere Europeaan ondervindt de gevolgen. Zulke zaken raken iedereen: de werkgelegenheid, de economische groei, de zekerheid. Iedereen is van Europa."

Lees ook: Timmermans kondigt aan: in de running voor EU-topfunctie

Stamcafé
De Heerlenaar koos voor café Pelt om zich officieel kandidaat te stellen. "Ik ben van café Pelt in Heerlen, niet van Berlimont in Brussel. Als je inspiratie niet haalt uit de plek waar je vandaan komt, kun je niet de hele wereld over."

Concurrentie
Om namens de sociaaldemocratische partijen in Europa voorzitter van de Europese commissie te worden heeft Timmermans alvast de steun van andere Europese socialisten gekregen. De Slowaakse eurocommissaris Maros Sefcovic is op dit moment nog een concurrent bij de sociaaldemocraten. Ook andere partijen hebben al kandidaten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen