Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Timmermans: 'Ik ben van Heerlen, niet van Brussel'

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 17:25

Frans Timmermans wil bij de Europese verkiezingen in mei met een positief verhaal weerwoord geven aan alle partijen die de Europese Unie willen afbreken.

Dat zei hij bij zijn officiële kandidaatstelling tegen L1, bij zijn stamcafé in Heerlen.

Spannend
"Juist nu Europa voor enorme uitdagingen staat, wil ik opstaan. Nu wordt het echt spannend. Dat wil ik over tien, vijftien jaar ook aan mijn kinderen uit kunnen leggen."

Met kwesties als de Brexit of de eigengereide regeringen in bijvoorbeeld Polen of Italië staat Europa voor grote uitdagingen. Juist daarom is Europa volgens Timmermans nu belangrijk: "Iedere Europeaan ondervindt de gevolgen. Zulke zaken raken iedereen: de werkgelegenheid, de economische groei, de zekerheid. Iedereen is van Europa."

Lees ook: Timmermans kondigt aan: in de running voor EU-topfunctie

Stamcafé
De Heerlenaar koos voor café Pelt om zich officieel kandidaat te stellen. "Ik ben van café Pelt in Heerlen, niet van Berlimont in Brussel. Als je inspiratie niet haalt uit de plek waar je vandaan komt, kun je niet de hele wereld over."

Concurrentie
Om namens de sociaaldemocratische partijen in Europa voorzitter van de Europese commissie te worden heeft Timmermans alvast de steun van andere Europese socialisten gekregen. De Slowaakse eurocommissaris Maros Sefcovic is op dit moment nog een concurrent bij de sociaaldemocraten. Ook andere partijen hebben al kandidaten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen