Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Timmermans: 'Ik ben van Heerlen, niet van Brussel'

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 17:25

Frans Timmermans wil bij de Europese verkiezingen in mei met een positief verhaal weerwoord geven aan alle partijen die de Europese Unie willen afbreken.

Dat zei hij bij zijn officiële kandidaatstelling tegen L1, bij zijn stamcafé in Heerlen.

Spannend
"Juist nu Europa voor enorme uitdagingen staat, wil ik opstaan. Nu wordt het echt spannend. Dat wil ik over tien, vijftien jaar ook aan mijn kinderen uit kunnen leggen."

Met kwesties als de Brexit of de eigengereide regeringen in bijvoorbeeld Polen of Italië staat Europa voor grote uitdagingen. Juist daarom is Europa volgens Timmermans nu belangrijk: "Iedere Europeaan ondervindt de gevolgen. Zulke zaken raken iedereen: de werkgelegenheid, de economische groei, de zekerheid. Iedereen is van Europa."

Lees ook: Timmermans kondigt aan: in de running voor EU-topfunctie

Stamcafé
De Heerlenaar koos voor café Pelt om zich officieel kandidaat te stellen. "Ik ben van café Pelt in Heerlen, niet van Berlimont in Brussel. Als je inspiratie niet haalt uit de plek waar je vandaan komt, kun je niet de hele wereld over."

Concurrentie
Om namens de sociaaldemocratische partijen in Europa voorzitter van de Europese commissie te worden heeft Timmermans alvast de steun van andere Europese socialisten gekregen. De Slowaakse eurocommissaris Maros Sefcovic is op dit moment nog een concurrent bij de sociaaldemocraten. Ook andere partijen hebben al kandidaten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen