Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans: 'Ik ben van Heerlen, niet van Brussel'

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 17:25

Frans Timmermans wil bij de Europese verkiezingen in mei met een positief verhaal weerwoord geven aan alle partijen die de Europese Unie willen afbreken.

Dat zei hij bij zijn officiële kandidaatstelling tegen L1, bij zijn stamcafé in Heerlen.

Spannend
"Juist nu Europa voor enorme uitdagingen staat, wil ik opstaan. Nu wordt het echt spannend. Dat wil ik over tien, vijftien jaar ook aan mijn kinderen uit kunnen leggen."

Met kwesties als de Brexit of de eigengereide regeringen in bijvoorbeeld Polen of Italië staat Europa voor grote uitdagingen. Juist daarom is Europa volgens Timmermans nu belangrijk: "Iedere Europeaan ondervindt de gevolgen. Zulke zaken raken iedereen: de werkgelegenheid, de economische groei, de zekerheid. Iedereen is van Europa."

Lees ook: Timmermans kondigt aan: in de running voor EU-topfunctie

Stamcafé
De Heerlenaar koos voor café Pelt om zich officieel kandidaat te stellen. "Ik ben van café Pelt in Heerlen, niet van Berlimont in Brussel. Als je inspiratie niet haalt uit de plek waar je vandaan komt, kun je niet de hele wereld over."

Concurrentie
Om namens de sociaaldemocratische partijen in Europa voorzitter van de Europese commissie te worden heeft Timmermans alvast de steun van andere Europese socialisten gekregen. De Slowaakse eurocommissaris Maros Sefcovic is op dit moment nog een concurrent bij de sociaaldemocraten. Ook andere partijen hebben al kandidaten.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen