Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans in beeld voor topfunctie Europarlement

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 6:37

Frans Timmermans uit Heerlen wordt genoemd als lijsttrekker voor de gezamenlijke sociaal-democratische partijen in het Europees Parlement.

Dat meldt de NOS.Hiermee wordt hij kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie en kandidaat voor de opvolging van Jean-Claude Juncker. Op dit moment is Timmermans vice-voorzitter van de Europese commissie.

Lijsttrekker
Mocht Timmermans inderdaad kandidaat worden voor de linkse fractie in het Europees Parlement, dan ligt het voor de hand dat hij lijsttrekker moet worden voor de PvdA bij de Europese verkiezingen. Volgens de NOS heeft de top van de PvdA hier wel oren naar. Het partijbestuur heeft de aanmeldtermijn voor kandidaat-lijsttrekkers onlangs met een maand verlengd tot medio oktober. De partij heeft echter in de huidige Europarlementariƫr Paul Tang al een kandidaat voor het lijsttrekkerschap.

Timmermans wil zelf graag door als Europees Commissaris.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen