Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans-acteur verbaasd over ophef

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 10:54

De acteur die Frans Timmermans parodieert in de nieuwste campagnespot van de SP, Jos Jonkers uit Ulestraten, is verbaasd over de ophef die door het filmpje is ontstaan.

"De spot doet me vooral aan Koefnoen denken", zegt Jonkers die in de campagnefilm voor de Europese verkiezingen Hans Brusselmans speelt. "We hebben ook erg gelachen tijdens de opnames."

Ruben L. Oppenheimer
Cartoonist Ruben L. Oppenheimer wil dat de SP het filmpje terugtrekt. In een Tweet laat hij weten dat hij niet betaald is voor een illustratie van zijn hand, die in de spot te zien is. Die cartoon is zonder zijn toestemming gebruikt.

Terecht
Timmermans look-a-like Jonkers snapt het beklag van Oppenheimer: "Terecht." Zelf heeft Jonkers wel een vergoeding ontvangen voor zijn bijdrage in de SP-spot. "Ik heb een bescheiden dagsalaris gevraagd."

Productiebedrijf baalt
Joris Hoefakker van Submedia Producties, verantwoordelijk voor de realisatie van de campagnefilm, baalt: "Ik dacht dat die afbeelding van onze eigen art-afdeling afkomstig was. Ik heb verzuimd dat te controleren. Ik zoek contact met Oppenheimer om het geschil op te lossen."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen