Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans-acteur verbaasd over ophef

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 10:54

De acteur die Frans Timmermans parodieert in de nieuwste campagnespot van de SP, Jos Jonkers uit Ulestraten, is verbaasd over de ophef die door het filmpje is ontstaan.

"De spot doet me vooral aan Koefnoen denken", zegt Jonkers die in de campagnefilm voor de Europese verkiezingen Hans Brusselmans speelt. "We hebben ook erg gelachen tijdens de opnames."

Ruben L. Oppenheimer
Cartoonist Ruben L. Oppenheimer wil dat de SP het filmpje terugtrekt. In een Tweet laat hij weten dat hij niet betaald is voor een illustratie van zijn hand, die in de spot te zien is. Die cartoon is zonder zijn toestemming gebruikt.

Terecht
Timmermans look-a-like Jonkers snapt het beklag van Oppenheimer: "Terecht." Zelf heeft Jonkers wel een vergoeding ontvangen voor zijn bijdrage in de SP-spot. "Ik heb een bescheiden dagsalaris gevraagd."

Productiebedrijf baalt
Joris Hoefakker van Submedia Producties, verantwoordelijk voor de realisatie van de campagnefilm, baalt: "Ik dacht dat die afbeelding van onze eigen art-afdeling afkomstig was. Ik heb verzuimd dat te controleren. Ik zoek contact met Oppenheimer om het geschil op te lossen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen