Overslaan en naar de inhoud gaan

Timmermans-acteur verbaasd over ophef

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 10:54

De acteur die Frans Timmermans parodieert in de nieuwste campagnespot van de SP, Jos Jonkers uit Ulestraten, is verbaasd over de ophef die door het filmpje is ontstaan.

"De spot doet me vooral aan Koefnoen denken", zegt Jonkers die in de campagnefilm voor de Europese verkiezingen Hans Brusselmans speelt. "We hebben ook erg gelachen tijdens de opnames."

Ruben L. Oppenheimer
Cartoonist Ruben L. Oppenheimer wil dat de SP het filmpje terugtrekt. In een Tweet laat hij weten dat hij niet betaald is voor een illustratie van zijn hand, die in de spot te zien is. Die cartoon is zonder zijn toestemming gebruikt.

Terecht
Timmermans look-a-like Jonkers snapt het beklag van Oppenheimer: "Terecht." Zelf heeft Jonkers wel een vergoeding ontvangen voor zijn bijdrage in de SP-spot. "Ik heb een bescheiden dagsalaris gevraagd."

Productiebedrijf baalt
Joris Hoefakker van Submedia Producties, verantwoordelijk voor de realisatie van de campagnefilm, baalt: "Ik dacht dat die afbeelding van onze eigen art-afdeling afkomstig was. Ik heb verzuimd dat te controleren. Ik zoek contact met Oppenheimer om het geschil op te lossen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen