Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tilman Schreurs trekt hoger beroep in zaak-Van Rey in

Geplaatst opdonderdag 9 maart 2017 - 6:36

Tilman Schreurs trekt zijn hoger beroep tegen de veroordeling in de corruptiezaak rondom Jos van Rey in.

Hij accepteert alsnog zijn veroordeling. Schreurs werd schuldig bevonden maar de oud-wethouder van Roermond kreeg geen straf opgelegd omdat hij volgens de rechtbank een kleine vis is in de grote zaak en al berouw heeft getoond.

Lees ook: Ook Tilman Schreurs in hoger beroep in zaak-Van Rey

Kapot
Hij voelt zich 'als mens kapot gemaakt' en heeft 'geen zin meer om verder te strijden', zo schrijft De Limburger. Door de veroordeling verliest Schreurs zijn baan als directeur bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML).

Corruptie
Schreurs en Jos van Rey werden vorig jaar door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld omdat ze zich hebben laten omkopen door projectontwikkelaar Piet van Pol. Van Rey kreeg een taakstraf van 240 uur opgelegd. Van Pol een taakstraf van 100 uur. Het Openbaar Ministerie kondigde meteen hoger beroep aan omdat het de straffen aan de lage kant vond. Ook Jos van Rey ging in hoger beroep.

Lees ook: Ook Jos van Rey in hoger beroep

Het hoger beroep in de corruptiezaak rond Jos van Rey begint donderdag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Emotionele Van Rey: 'Lamgeslagen door alle leugens'
ANP
Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen
Jos van Rey
Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey
Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen