Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijgermuggen duiken weer op in Weert

Geplaatst opdonderdag 3 augustus 2017 - 16:53

In Weert zijn opnieuw tijgermuggen aangetroffen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Over de precieze vindplaats doet de organisatie geen uitspraken, tot grote frustratie van de Stichting Platform Stop Invasieve Exoten.

Kwalijk
"Het is een kwalijke zaak dat de NVWA zo geheimzinnig doet over de vindplaatsen", aldus voorzitter Wilfred Reinhold. "Dat is niet in het belang van de volksgezondheid. Bovendien is het in strijd met het Verdrag van Aarhus, waarin is bepaald dat milieu-informatie openbaar moet worden gemaakt."

Virusziekten
De
tijgermug is een exotische muggensoort die meer dan twintig virusziekten zoals zika, knokkelkoorts en chikungunya kan verspreiden. De afgelopen jaren zijn er in de regio Weert vaker tijgermuggen aangetroffen bij onder meer bedrijven die autobanden importeren uit andere delen van de wereld. "Als dat nu weer het geval is, moeten die bedrijven hard worden aangepakt", aldus Reinhold.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tijgermug gevonden bij vrachtwagenhandel Weert
Platform eist info NVWA over vangst tijgermug
Aziatische tijgermug
Tijgermug terug in Valkenburg ondanks bestrijding
Aziatische tijgermug
NVWA weer op tijgermuggenjacht in Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen