Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijgermug terug in Valkenburg ondanks bestrijding

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2020 - 10:00

De mogelijk gevaarlijke tijgermug is ondanks pogingen om het dier te bestrijden toch weer gevonden in Valkenburg.

Begin deze week meldde de NVWA aan de gemeente dat de mug opnieuw is gezien in Broekhem.

Na Weert ook Valkenburg
De Aziatische tijgermug werd afgelopen najaar voor het eerst gespot in Valkenburg. Dat was voor het eerst dat het insect in het zuiden van de provincie werd gevonden. De afgelopen jaren is het dier al vaker ontdekt in Weert.

Lees ook: Tijgermug aangetroffen in Valkenburg

Bestrijden
Na de vondst in Valkenburg heeft de NVWA geprobeerd de larven van de mug te bestrijden. In eerste instantie leek dat nog succesvol, en kreeg de gemeente ook bericht dat de mug was verdwenen. Maandag bleek het diertje weer terug te zijn.

Zika
De tijgermug kan besmettelijke ziektes zoals zika of knokkelkoorts overbrengen. De mug komt in de Nederlandse natuur niet voor, maar komt door de import van autobanden of kamerplanten toch regelmatig deze kant op.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen