Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijgermug aangetroffen in Valkenburg aan de Geul

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 13:20

In de gemeente Valkenburg aan de Geul is een Aziatische tijgermug aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart en gaat het dier de komende dagen bestrijden.

Waar de mug, die ziektes als knokkelkoorts of zika kan overbrengen, is gespot is niet bekend. Mensen die in een straal van 500 meter van de vindplaats wonen, zijn via een brief geïnformeerd.

Weert
Het is voor het eerst dat de tijgermug in Zuid-Limburg wordt aangetroffen. Eerder werd het beestje vooral in Weert waargenomen.

Lees ook: Platform eist info NVWA over vangst tijgermug

Lucky bamboo
De Aziatische muggen komen naar Nederland als ongewenste lifters. Zo reizen ze meestal mee naar Nederland in autobanden of in lucky bamboo, een oosterse kamerplant.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen