Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijgermug aangetroffen in Valkenburg aan de Geul

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 13:20

In de gemeente Valkenburg aan de Geul is een Aziatische tijgermug aangetroffen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart en gaat het dier de komende dagen bestrijden.

Waar de mug, die ziektes als knokkelkoorts of zika kan overbrengen, is gespot is niet bekend. Mensen die in een straal van 500 meter van de vindplaats wonen, zijn via een brief geïnformeerd.

Weert
Het is voor het eerst dat de tijgermug in Zuid-Limburg wordt aangetroffen. Eerder werd het beestje vooral in Weert waargenomen.

Lees ook: Platform eist info NVWA over vangst tijgermug

Lucky bamboo
De Aziatische muggen komen naar Nederland als ongewenste lifters. Zo reizen ze meestal mee naar Nederland in autobanden of in lucky bamboo, een oosterse kamerplant.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen