Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdstraf Verstappen voor veroorzaken botsing met Hamilton

Geplaatst opmaandag 6 december 2021 - 6:15

De remactie van Max Verstappen tijdens de Grote Prijs van Saudi-Arabië is zonder grote gevolgen gebleven. De coureur van Red Bull kreeg voor zijn botsing met titelrivaal Lewis Hamilton een tijdstraf van 10 seconden.

Ook na die straf is Verstappen nog altijd de nummer 2 van de race, achter winnaar Hamilton.

Verrassende manoeuvre
Verstappen hield op een recht stuk in omdat hij de leidende positie naar eigen zeggen wilde teruggeven aan de Brit, nadat hij de leiding even daarvoor had teruggepakt door een bocht af te snijden. Hamilton leek verrast door de manoeuvre van zijn Nederlandse rivaal, hield ook in en reed vervolgens tegen de achterkant van de Red Bull-bolide. De Brit liep daarbij een beschadigde voorvleugel van zijn Mercedes op.

Na de race moest zowel Verstappen als Hamilton zich melden bij de stewards.

Lees ook: Verstappen: 'Dit is geen Formule 1'

DRS-zone
"Bij bocht 21 kreeg Verstappen de opdracht om een ??positie terug te geven aan Hamilton en hij kreeg van het team de opdracht dit strategisch te doen. Verstappen vertraagde aanzienlijk in bocht 26. Het was echter duidelijk dat beide bestuurders de leiding niet wilden nemen voorafgaand aan de DRS-zone. Verstappen verklaarde dat hij zich afvroeg waarom Hamilton niet had ingehaald en Hamilton was zich niet bewust van de reden waarom Verstappen langzamer ging rijden", zo luidde het oordeel.

Veroorzaker botsing
"Bij de beslissing om Verstappen te straffen, was het belangrijkste punt voor de stewards dat hij plotseling remde. Hoewel we constateren dat Hamilton Verstappen had kunnen inhalen toen hij voor het eerst afremde, begrijpen we waarom beiden niet als eerste coureur de DRS-zone in wilden. Het plotselinge remmen van Verstappen werd door de stewards als grillig beoordeeld en daarom wordt hij als veroorzaker van de botsing gezien."

Lees ook: Analyse: iedereen bezweek onder de druk in GP Saudi-Arabië

Verschillende visies
Verstappen, die tijdens de race ook al een tijdstraf van 5 seconden had gekregen, was zich na afloop van geen kwaad bewust. "Ik wilde hem voorbij laten en ging naar rechts, maar hij haalde me niet in", zei de Limburger na de race vol incidenten. "Toen raakten we elkaar. Ik snap echt niet wat daar gebeurde."

Hamilton had er een andere kijk op. "Ik begrijp niet waarom hij ineens op zijn rem ging staan. Ik reed achterop bij hem en toen ging hij weer door. Later hoorde ik dat hij me voorbij had willen laten", zei de Britse concurrent van de Limburger.

Spannende kampioensstrijd
Verstappen en Hamilton zijn in een zinderende strijd verwikkeld om de titel. Beiden hebben 369,5 punten. Komend weekend vindt in Abu Dhabi de ontknoping plaats.

Lees ook: Verstappen en Hamilton op gelijke hoogte naar slotrace

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen