Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdstip overlijden Jürgen Conings nog niet duidelijk

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 22:34

Het is nog niet bekend hoelang Jürgen Conings dood in het Dilserbos heeft gelegen voordat hij zondag werd gevonden.

De Belgische militair, op wie wekenlang een klopjacht is gemaakt, heeft zich vermoedelijk zelf om het leven gebracht met een vuurwapen. Een autopsie moet zondagnacht en maandagmorgen uitwijzen wanneer dat gebeurde en onder welke omstandigheden.

Geen twijfel
Volgens het federaal parket, het Belgisch Openbaar Ministerie, is inmiddels wel vastgesteld dat het om het lichaam van Conings gaat. "Daarover is er geen twijfel," verklaarde Frédéric Van Leeuw. "Het onderzoek gaat verder. We gaan maandag in de loop van de namiddag communiceren zodra alle resultaten van het laboratorium binnen zijn". Het lichaam werd zondag in het Dilserbos gevonden, vlak over de grens bij Stein. De vondst werd gedaan door Johan Tollenaere, de burgemeester van Maaseik. Tijdens het mountainbiken rook hij opeens een penetrante lijkgeur. Nadat hij de coördinatoren doorgaf, startte het onderzoek.

Lees ook: Lichaam Jürgen Conings gevonden vlakbij grens Stein

Vijf weken
De rechts-extremistische Conings verdween vijf weken geleden met medeneming van onder meer een machinegeweer, pistool en munitie uit het wapendepot. In afscheidsbrieven dreigde hij onder anderen de Vlaamse viroloog Marc Van Ranst iets aan te doen. Deze zat sindsdien met zijn familie ondergedoken in een safehouse en werkte alleen nog online.

Naar huis
Zondagavond mocht Van Ranst naar huis. Zijn beveiliging is overgedragen aan de lokale politie. De medisch specialist reageerde na de vondst van het stoffelijk overschot opgelucht maar vergat ook de andere slachtoffers niet. "Voor mij is deze periode na twee weken vergeten. Voor de kinderen en familie van Conings is dit blijvend."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen