Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdschrift de fout in met artikel over schietende agent

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 13:17

Weekblad Nieuwe Revu is flink de fout in gegaan met een artikel over Ronald V., de agent die op 22 augustus 2013 schoot op een man die op agenten inreed. Hij raakte daarbij niet de verdachte, maar zijn bijrijder.

Onlangs verscheen er een boek over de agent. Nieuwe Revu schreef daar een artikel over, maar schreef dat Ronald de bijrijder heeft doodgeschoten. Dat is niet het geval.

Lees ook: Schietende agent uit Kerkrade hoeft toch niet de cel in

Foute foto's
Daarnaast plaatste het tijdschrift foto's die niets met de situatie te maken hebben. Het incident waar Ronald V. bij betrokken was, speelde zich af rondom coffeeshop Brothers in Heerlen. 'Twee foto's tonen een personenauto en een lichaam dat onder een blauw laken ligt. Deze foto's zijn gemaakt na een dodelijke schietpartij bij de coffeeshop, en niet bij het incident waarbij Ronald V. heeft geschoten', schrijft de politie in een statement.

Het tijdschrift zou de politie hebben laten weten dat er in de komende editie een rectificatie wordt geplaatst. In de huidige uitgave kan er vanzelfsprekend niets meer worden aangepast.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen