Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdnood voor Kunstencentrum in Venray

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 15:18

Kunstencentrum Jerusalem in Venray komt in tijdnood.

Scholen en muziekverenigingen willen afspraken maken over lessen die volgend schooljaar worden aangeboden, maar de instelling weet niet eens of ze dan nog bestaat.

Uitdaging
Voorzitter Twan Jansen van het kunstencentrum verwacht dat het "een hele uitdaging” wordt om de nieuwe organisatie per 1 september op poten te zetten, zoals aangekondigd. Zo moet de gemeenteraad nog een besluit nemen en een kwartiermaker worden benoemd.

Risico
En zelfs als het al lukt, loopt Jerusalem toch het risico klanten te verliezen omdat de onzekerheid te lang duurt. Jansen: "In maart/april willen onderwijs en verenigingsleven praten over de cursussen. Dat kan nu niet.”

Wethouder Lucien Peeters stelt dat de gemeenteraad op zijn vroegst op 17 mei een besluit neemt over de toekomst van het noodlijdend kunstencentrum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kunstencentrum Jerusalem in Venray blijft zorgenkindje
Reddingsplan kunstencentrum Venray verdeelt college
Forse claim dreigt voor Venray
‘Gemeente Venray moet zelf het kunstencentrum runnen’
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen