Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdgebrek NFI: Limburgse politiezaken blijven liggen

Geplaatst opdinsdag 21 april 2015 - 8:20

De politie moet noodgedwongen zaken op de plank laten liggen, omdat het te druk is bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI).

Dat schrijft De Telegraaf op basis van interne informatie van de Forensische Opsporing Eenheid Limburg.

Bezuinigingsperikelen
In een intern bericht van deze eenheid staat dat er onder andere door bezuinigingsperikelen problemen zijn met de onderzoekscapaciteit bij het NFI.

Drugs
De politie in Limburg liep tegen het probleem aan toen agenten wilden laten onderzoeken of bepaald bewijs daadwerkelijk drugs was. Zolang dat niet is vastgesteld, kan er geen zaak worden begonnen tegen de verdachte. De agenten kregen te horen dat op 9 april al het maximale maandverbruik aan drugsonderzoek was bereikt. Pas vanaf 1 mei kunnen monsters weer worden onderzocht.

De SP stelt naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf kamervragen over de kwestie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zuyd werkt samen met NFI bij digitaal onderzoek
Zoon hoogbejaarde vrouw Oirsbeek zit voorlopig nog vast
Zoon verdwenen vrouw Oirsbeek vrijgelaten
Menselijke botten uit 16e eeuw gevonden in Venlo
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen