Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke zorglocatie bij tennisvereniging Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 16:56

Zorginstelling Sevagram gaat een tijdelijke locatie realiseren op het complex van tennisvereniging L.T.C. in Valkenburg.

Dat heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul dinsdag bekendgemaakt. De tijdelijke zorglocatie is de uitkomst van gesprekken tussen Sevagram, de gemeente en de tennisvereniging.

Wateroverlast
Locaties Valkenheim, Oosterbeemd en het Geerlingshospice van Sevagram in Valkenburg zijn hard getroffen door de wateroverlast van bijna twee weken geleden. Door de kracht van het water is er veel verwoest bij de zorginstellingen. De ruim 190 bewoners van de locaties zijn geëvacueerd en ondergebracht naar andere zorglocaties. Volgens de gemeente heeft de situatie gevolgen voor de zorgcapaciteit in Zuid-Limburg. Daarom wil Sevagram snel overgaan op het bouwen van een tijdelijke locatie.

Algemeen belang
De gemeente zegt dat de hulp van L.T.C. ervoor zorgt dat de bouw van de locatie voortvarend van start kan gaan. De tennisvereniging is gevestigd aan de Burgemeester Henssingel en werd zelf ook zwaar getroffen door de watersnood. "De vereniging schuift daarmee volledig het eigen belang terzijde en levert een bijdrage aan het algemeen belang", zegt de gemeente. Die op haar beurt samen met de tennisverenging een intentieverklaring heeft getekend. Daarin zegt de gemeente zich te gaan inspannen om een alternatieve locatie te vinden voor de tennisvereniging binnen de kern van Valkenburg.

Voetbalclub
Naast de tennisvereniging steekt ook de voetbalclub de helpende hand uit. VV Walram heeft een veld ter beschikking gesteld als tijdelijke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Daarmee zegt de gemeente tegemoet te komen aan het verzoek om alternatieve parkeervoorzieningen.

Meer dan 40 miljoen euro schade
Afgelopen week maakte Sevagram bekend dat de schade door het hoogwater ingeschat wordt op zeker 42,5 miljoen euro. Zorglocatie Valkenheim is volgens de instelling het zwaarst getroffen en het pand zou als verloren kunnen worden beschouwd. Het hospice zou ingrijpend verbouwd moeten worden en bij het verzorgingstehuis Oosterbeemd is er vooral schade op de begane grond. De eerste en tweede etage bleven bespaard van de wateroverlast.

Lees ook: Schade zorginstelling Sevagram meer dan 40 miljoen euro

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen