Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke zorglocatie bij tennisvereniging Valkenburg

Geplaatst opdinsdag 27 juli 2021 - 16:56

Zorginstelling Sevagram gaat een tijdelijke locatie realiseren op het complex van tennisvereniging L.T.C. in Valkenburg.

Dat heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul dinsdag bekendgemaakt. De tijdelijke zorglocatie is de uitkomst van gesprekken tussen Sevagram, de gemeente en de tennisvereniging.

Wateroverlast
Locaties Valkenheim, Oosterbeemd en het Geerlingshospice van Sevagram in Valkenburg zijn hard getroffen door de wateroverlast van bijna twee weken geleden. Door de kracht van het water is er veel verwoest bij de zorginstellingen. De ruim 190 bewoners van de locaties zijn geëvacueerd en ondergebracht naar andere zorglocaties. Volgens de gemeente heeft de situatie gevolgen voor de zorgcapaciteit in Zuid-Limburg. Daarom wil Sevagram snel overgaan op het bouwen van een tijdelijke locatie.

Algemeen belang
De gemeente zegt dat de hulp van L.T.C. ervoor zorgt dat de bouw van de locatie voortvarend van start kan gaan. De tennisvereniging is gevestigd aan de Burgemeester Henssingel en werd zelf ook zwaar getroffen door de watersnood. "De vereniging schuift daarmee volledig het eigen belang terzijde en levert een bijdrage aan het algemeen belang", zegt de gemeente. Die op haar beurt samen met de tennisverenging een intentieverklaring heeft getekend. Daarin zegt de gemeente zich te gaan inspannen om een alternatieve locatie te vinden voor de tennisvereniging binnen de kern van Valkenburg.

Voetbalclub
Naast de tennisvereniging steekt ook de voetbalclub de helpende hand uit. VV Walram heeft een veld ter beschikking gesteld als tijdelijke uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen. Daarmee zegt de gemeente tegemoet te komen aan het verzoek om alternatieve parkeervoorzieningen.

Meer dan 40 miljoen euro schade
Afgelopen week maakte Sevagram bekend dat de schade door het hoogwater ingeschat wordt op zeker 42,5 miljoen euro. Zorglocatie Valkenheim is volgens de instelling het zwaarst getroffen en het pand zou als verloren kunnen worden beschouwd. Het hospice zou ingrijpend verbouwd moeten worden en bij het verzorgingstehuis Oosterbeemd is er vooral schade op de begane grond. De eerste en tweede etage bleven bespaard van de wateroverlast.

Lees ook: Schade zorginstelling Sevagram meer dan 40 miljoen euro

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen