Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke vrijstelling theater, maar onduidelijkheid blijft

Geplaatst opdonderdag 1 oktober 2020 - 17:14

De Limburgse veiligheidsregio's kunnen ook donderdag geen definitief uitsluitsel geven over de regels waaraan Limburgse cultuurpodia moeten voldoen.

Het Parkstad Limburg Theater in Heerlen heeft volgens theaterdirecteur Bas Schoonderwoerd in ieder geval een tijdelijke ontheffing.

Onduidelijkheid blijft
Daar staat donderdagavond een voorstelling gepland waarvoor 170 kaarten zijn verkocht. "Ik wilde voor 16:00 uur uitsluitsel van de veiligheidsregio", zei Schoonderwoerd. "Anders had ik 140 mensen af moeten bellen. Ik heb nu voor vanavond een tijdelijke ontheffing, maar die geldt alleen vandaag. De onzekerheid blijft dus."

Video: L1

30 mensen
Het kabinet besloot deze week dat er in gebouwen waar mensen stil zitten, zoals de horeca, maximaal 30 mensen aanwezig mogen zijn. Veiligheidsregio's mogen ontheffing geven aan bijvoorbeeld bioscopen of cultuurpodia.

Lees ook: Podia in onzekerheid: wat besluiten veiligheidsregio's?

In kaart brengen
Maar de twee Limburgse veiligheidsregio's zijn er nog niet uit. Limburg-Noord en Zuid-Limburg trekken samen op en laten weten nog 'druk bezig te zijn met alles in kaart te brengen'. Ze doen dan ook geen mededelingen of er al podia zijn met een ontheffing, en zo ja welke. De tijdelijke ontheffing voor de Heerlense schouwburg wordt dan ook niet bevestigd. "We hopen vanavond, of uiterlijk morgen definitief uitsluitsel te geven", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Venlo en Weert
En zo blijft dus ook een een officiële reactie uit, op het bericht van poppodium Grenswerk en theater de Maaspoort in Venlo die zeggen ontheffing hebben gekregen. Ook cultuurtempels het Munttheater en de Bosuil in Weert hebben op Facebook al laten weten 'gewoon' volgens de oude coronamaatregelen open te gaan.

Lees ook: Ontheffing voor podia Venlo en Weert

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen