Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke stop huishoudelijke hulp vanwege corona

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 18:19

Vanwege het risico op besmetting met het coronavirus stopt zorgorganisatie MeanderGroep Zuid-Limburg tijdelijk de huishoudelijke hulp.

Ook onderzoekt Meander, dat zorg biedt in de regio's Parkstad en Westelijke Mijnstreek, of dit ook met de thuiszorg gaat gebeuren.

Risico
Door de snelle verspreiding van het coronavirus heeft de zorgorganisatie besloten om hulp bij het huishouden sinds deze week stop te zetten. 'Als zorgorganisatie willen wij geen enkel risico nemen om u of onze medewerkers in gevaar te brengen', zo staat in een brief aan de klanten.

Uitzonderlijke situaties
Het stopzetten van hulp en zorg gebeurt niet in uitzonderlijke situaties. Een woordvoerster laat weten dat onder meer mensen met kanker, chemokuur, MRSA en COPD hulp houden. Dat geldt ook voor alleenstaanden en mensen die geen naaste familie of mantelzorger hebben.

Vinger aan de pols
Met de mensen die tijdelijk geen hulp ontvangen, neemt Meander wekelijks contact op. "We houden een vinger aan de pols", aldus de woordvoerster. Wanneer blijkt dat huishoudelijke hulp noodzakelijk is, dan wordt daarvoor gezorgd. "Ook als klanten de telefoon niet opnemen, gaan we bij ze langs."

Alternatieven
Daarnaast kijkt Meander naar alternatieven. Er vindt overleg plaats met onder meer de huisarts en met de klanten zelf. Verder worden ongeveer 150 medewerkers bijgeschoold zodat zij niet-complexe zorgtaken in de thuiszorg, zorgcentra en verpleeghuizen kunnen uitvoeren. Op die manier kunnen ze zorgprofessionals ondersteunen.

Maandag kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus die tot 1 juni duren. Dat geldt niet voor het stopzetten van de hulp. Wanneer het verantwoord is, gaat de hulpverlening weer van start, zo staat in de brief.

Bezorgd
De SP in Heerlen is bezorgd over de mensen die nu tijdelijk zonder hulp zitten. Raadslid Yolanda Claessens stelt er vragen over aan het college van B&W.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen