Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke stop huishoudelijke hulp vanwege corona

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 18:19

Vanwege het risico op besmetting met het coronavirus stopt zorgorganisatie MeanderGroep Zuid-Limburg tijdelijk de huishoudelijke hulp.

Ook onderzoekt Meander, dat zorg biedt in de regio's Parkstad en Westelijke Mijnstreek, of dit ook met de thuiszorg gaat gebeuren.

Risico
Door de snelle verspreiding van het coronavirus heeft de zorgorganisatie besloten om hulp bij het huishouden sinds deze week stop te zetten. 'Als zorgorganisatie willen wij geen enkel risico nemen om u of onze medewerkers in gevaar te brengen', zo staat in een brief aan de klanten.

Uitzonderlijke situaties
Het stopzetten van hulp en zorg gebeurt niet in uitzonderlijke situaties. Een woordvoerster laat weten dat onder meer mensen met kanker, chemokuur, MRSA en COPD hulp houden. Dat geldt ook voor alleenstaanden en mensen die geen naaste familie of mantelzorger hebben.

Vinger aan de pols
Met de mensen die tijdelijk geen hulp ontvangen, neemt Meander wekelijks contact op. "We houden een vinger aan de pols", aldus de woordvoerster. Wanneer blijkt dat huishoudelijke hulp noodzakelijk is, dan wordt daarvoor gezorgd. "Ook als klanten de telefoon niet opnemen, gaan we bij ze langs."

Alternatieven
Daarnaast kijkt Meander naar alternatieven. Er vindt overleg plaats met onder meer de huisarts en met de klanten zelf. Verder worden ongeveer 150 medewerkers bijgeschoold zodat zij niet-complexe zorgtaken in de thuiszorg, zorgcentra en verpleeghuizen kunnen uitvoeren. Op die manier kunnen ze zorgprofessionals ondersteunen.

Maandag kondigde het kabinet nieuwe maatregelen aan in de strijd tegen het coronavirus die tot 1 juni duren. Dat geldt niet voor het stopzetten van de hulp. Wanneer het verantwoord is, gaat de hulpverlening weer van start, zo staat in de brief.

Bezorgd
De SP in Heerlen is bezorgd over de mensen die nu tijdelijk zonder hulp zitten. Raadslid Yolanda Claessens stelt er vragen over aan het college van B&W.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen