Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke steiger aangelegd voor eendengezin na reddingsactie

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 12:07

Bij het bassin in Weert, waar de brandweer eerder deze week baby-eendjes heeft moeten redden, zijn hulpmiddelen geplaatst zodat de diertjes zelf uit het water kunnen kruipen.

Met een paar steigerplanken is een tijdelijke fauna uittreedplaats (FUP) gerealiseerd, zo meldt lokale nieuwssite Weertdegekste.

Brandweer
De jonge eendjes en hun moeder zwemmen in het bassin aan de Saturnus op industrieterrein Kampershoek-Noord. Omdat de randen van het bassin te hoog zijn, moest de brandweer er woensdag aan te pas komen om de diertjes op het droge te helpen.

Lees ook:Brandweer redt baby-eendjes uit benarde positie in bassin

FUP
Om te voorkomen dat de brandweer nogmaals moet uitrukken voor de piepjonge eendjes zijn er steigerplanken gelegd. In de toekomst worden er permanente FUP's aangelegd, zo zegt een gemeentewoordvoerder tegen de lokale nieuwssite.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen