Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke steiger aangelegd voor eendengezin na reddingsactie

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 12:07

Bij het bassin in Weert, waar de brandweer eerder deze week baby-eendjes heeft moeten redden, zijn hulpmiddelen geplaatst zodat de diertjes zelf uit het water kunnen kruipen.

Met een paar steigerplanken is een tijdelijke fauna uittreedplaats (FUP) gerealiseerd, zo meldt lokale nieuwssite Weertdegekste.

Brandweer
De jonge eendjes en hun moeder zwemmen in het bassin aan de Saturnus op industrieterrein Kampershoek-Noord. Omdat de randen van het bassin te hoog zijn, moest de brandweer er woensdag aan te pas komen om de diertjes op het droge te helpen.

Lees ook:Brandweer redt baby-eendjes uit benarde positie in bassin

FUP
Om te voorkomen dat de brandweer nogmaals moet uitrukken voor de piepjonge eendjes zijn er steigerplanken gelegd. In de toekomst worden er permanente FUP's aangelegd, zo zegt een gemeentewoordvoerder tegen de lokale nieuwssite.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen