Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tijdelijke parkeerplaats MAA mag van rechtbank

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 11:03

De tijdelijke parkeerplaats voor passagiers van Maastricht Aachen Airport aan de Europalaan mag voorlopig blijven van de rechtbank in Roermond.

De parkeerplaats is in maart in gebruik genomen en is nodig vanwege de grote toename van het aantal passagiers van Corendon. Die organisatie biedt gratis parkeerplaatsen aan aan haar klanten.

Milieudefensie
De Vereniging Milieudefensie eiste in kort geding dat de parkeerplaats gesloten moest worden, omdat die een bedreiging vormt voor de lucht- en waterkwaliteit. De voorzieningenrechter wijst een deel van die eis niet af en stelt vast dat de gemeente Beek heeft verzuimd onderzoek te doen naar de gevolgen van het parkeren van 2.500 auto’s voor de kwaliteit van het grondwater. Het terrein is verhard met een doorlatende asfaltlaag en dat kan gevolgen hebben de voor de kwaliteit van het grondwater.

Onderzoek
De gemeente Beek moet daar alsnog onderzoek naar laten doen van de rechter, maar dat is nog geen aanleiding om tot sluiting van de tijdelijke parkeerplaats over te gaan. Daarvoor zijn de economische en maatschappelijke belangen te groot. En omdat het terrein tot uiterlijk november 2020 in gebruik zal zijn als parkeerplaats, is de dreiging voor de waterkwaliteit niet zo duidelijk en dringend dat ze onmiddellijk moet worden gesloten.

Inwoner
Het bezwaar van een inwoner van Geverik in hetzelfde kort geding werd al eerder niet-ontvankelijk verklaard, omdat hij te ver af woont van de parkeerplaats aan de Europalaan en dus niet als belanghebbende kan worden aangemerkt.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen