Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke parkeerplaats MAA mag van rechtbank

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 11:03

De tijdelijke parkeerplaats voor passagiers van Maastricht Aachen Airport aan de Europalaan mag voorlopig blijven van de rechtbank in Roermond.

De parkeerplaats is in maart in gebruik genomen en is nodig vanwege de grote toename van het aantal passagiers van Corendon. Die organisatie biedt gratis parkeerplaatsen aan aan haar klanten.

Milieudefensie
De Vereniging Milieudefensie eiste in kort geding dat de parkeerplaats gesloten moest worden, omdat die een bedreiging vormt voor de lucht- en waterkwaliteit. De voorzieningenrechter wijst een deel van die eis niet af en stelt vast dat de gemeente Beek heeft verzuimd onderzoek te doen naar de gevolgen van het parkeren van 2.500 auto’s voor de kwaliteit van het grondwater. Het terrein is verhard met een doorlatende asfaltlaag en dat kan gevolgen hebben de voor de kwaliteit van het grondwater.

Onderzoek
De gemeente Beek moet daar alsnog onderzoek naar laten doen van de rechter, maar dat is nog geen aanleiding om tot sluiting van de tijdelijke parkeerplaats over te gaan. Daarvoor zijn de economische en maatschappelijke belangen te groot. En omdat het terrein tot uiterlijk november 2020 in gebruik zal zijn als parkeerplaats, is de dreiging voor de waterkwaliteit niet zo duidelijk en dringend dat ze onmiddellijk moet worden gesloten.

Inwoner
Het bezwaar van een inwoner van Geverik in hetzelfde kort geding werd al eerder niet-ontvankelijk verklaard, omdat hij te ver af woont van de parkeerplaats aan de Europalaan en dus niet als belanghebbende kan worden aangemerkt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV