Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke parkeerplaats MAA mag van rechtbank

Geplaatst opdinsdag 14 mei 2019 - 11:03

De tijdelijke parkeerplaats voor passagiers van Maastricht Aachen Airport aan de Europalaan mag voorlopig blijven van de rechtbank in Roermond.

De parkeerplaats is in maart in gebruik genomen en is nodig vanwege de grote toename van het aantal passagiers van Corendon. Die organisatie biedt gratis parkeerplaatsen aan aan haar klanten.

Milieudefensie
De Vereniging Milieudefensie eiste in kort geding dat de parkeerplaats gesloten moest worden, omdat die een bedreiging vormt voor de lucht- en waterkwaliteit. De voorzieningenrechter wijst een deel van die eis niet af en stelt vast dat de gemeente Beek heeft verzuimd onderzoek te doen naar de gevolgen van het parkeren van 2.500 auto’s voor de kwaliteit van het grondwater. Het terrein is verhard met een doorlatende asfaltlaag en dat kan gevolgen hebben de voor de kwaliteit van het grondwater.

Onderzoek
De gemeente Beek moet daar alsnog onderzoek naar laten doen van de rechter, maar dat is nog geen aanleiding om tot sluiting van de tijdelijke parkeerplaats over te gaan. Daarvoor zijn de economische en maatschappelijke belangen te groot. En omdat het terrein tot uiterlijk november 2020 in gebruik zal zijn als parkeerplaats, is de dreiging voor de waterkwaliteit niet zo duidelijk en dringend dat ze onmiddellijk moet worden gesloten.

Inwoner
Het bezwaar van een inwoner van Geverik in hetzelfde kort geding werd al eerder niet-ontvankelijk verklaard, omdat hij te ver af woont van de parkeerplaats aan de Europalaan en dus niet als belanghebbende kan worden aangemerkt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen