Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke ijsbaan aangelegd in Hulsberg

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 11:46

In Hulsberg kan woensdagmiddag worden geschaatst. De plaatselijke brandweer heeft met hulp van vrijwilligers een tijdelijke ijsbaan aangelegd.

Drie tennisbanen zijn onder water gezet en het heeft hard genoeg gevroren voor een twee centimeter dikke ijslaag. Vanaf maandag zijn brandweerlieden dag en nacht in de weer om de baan onder te spuiten.

Poging
'Hulsberg on Ice' vond 20 jaar geleden ook al eens plaats, maar toen op een andere plek. Elk jaar wordt weer een poging gedaan om een tijdelijke schaatsbaan te realiseren, maar meestal lukt dat niet, omdat het te weinig vriest.

Dit jaar lukt het wel en als de weergoden een beetje meehelpen kan er in elk geval tot en met komend weekend in Hulsberg worden geschaatst.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Buitenijsbaan Geleen maandag weer open
IJsbanen Venlo en Horst kijken terug op goed seizoen
Schaatsbaan in Geleen is weer open
Met 20 graden ijsbaan op: uurrecord schaatsen neergezet
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen