Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke dam vanwege vervuiling Kabroeksebeek

Geplaatst opwoensdag 19 augustus 2020 - 11:31

Het Waterschap Limburg heeft een tijdelijke dam aangelegd in de Kabroeksebeek in Horst-America. Deze wordt sinds maandag vervuild door rioolwater.

Het vervuilde water zal gecontroleerd afgepompt worden naar een rioolleiding van het Waterschapsbedrijf Limburg (WBL), waar het richting een rioolwaterzuivering wordt afgevoerd.

Niet zwemmen
Het Waterschap Limburg waarschuwt nog steeds alle contact met het water uit de beek te vermijden en ook dieren niet uit de beek te laten drinken. Hondenbezitters kunnen hun huisdier ook beter niet in de beek laten zwemmen.

Door het rioolwater is een onbekend aantal vissen gestorven. De dode dieren zijn inmiddels uit het water gehaald.

Lees ook: Vissterfte door rioolwater in beek Horst-America

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen