Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke dam om beschadigde stuw te inspecteren

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 14:28

Rijkswaterstaat bouwt een tijdelijke dam om de schade aan de stuw bij Linne goed in beeld te kunnen brengen en te herstellen.

Door de tijdelijke breuksteendam kan de stuw veilig onderwater geïnspecteerd worden. De stuw is op dit moment stabiel, maar dat kan veranderen als de wateraanvoer wijzigt.

Aanvaring
Tijdens storm Ciara botsten twee losgeslagen duwbakken tegen de stuw. Daardoor raakten vijf van de veertien draagarmen beschadigd. Hoe groot de schade aan de stuw onder water is, is nog niet duidelijk omdat het niet veilig is om een duiker naar beneden te sturen voor een inspectie. Met de tijdelijke dam kan dat wel.

Lees ook: Schade stuw Linne na aanvaring nog onduidelijk

Voorbereiding
De voorbereidingen voor de bouw van de tijdelijke dam zijn al in volle gang. De dam wordt zo'n 60 meter lang en op het breedste punt zo'n 30 meter breed. De stenen zullen zo'n 75 centimeter boven het waterpeil uitsteken.

Rijkswaterstaat verwacht dat de bouw zo'n anderhalve week zal duren. De fietsbrug is in deze periode afgesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen