Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tijdelijke dam moet overstromen Gulp voorkomen

Geplaatst opwoensdag 27 april 2016 - 7:07

Het provinciebestuur wil een tijdelijke dam aanleggen in de Gulp bij Slenaken.

Die zou dan in de loop van de tijd weer verlaagd kunnen worden als er andere maatregelen worden getroffen die ook voor genoeg veiligheid zorgen. Voor de zomer valt een definitief besluit. Dat blijkt uit het antwoord van het provinciebestuur op vragen van CDA-statenlid Jeu Titulaer. Die drong erop aan verder uitstel te voorkomen.

Wolkbreuk
In 2012 stond een deel van Slenaken blank na een wolkbreuk boven België. Dat leverde voor een aantal horecabedrijven tonnen schade op. De dam in de Gulp moet dat soort situaties in de toekomst voorkomen. Het Waterschap Roer en Overmaas wil de wal ook aanleggen, maar Staatsbosbeheer pleit voor een alternatieve aanpak die het landschap minder aantast.

Natuurlijke maatregelen
Afgesproken is nu dat Staatsbosbeheer met een pakket van natuurlijke waterbergingsmaatregelen komt waarvan het effect op de veiligheid door het Waterschap zal worden berekend. De provincie hoopt dan voor de zomer tot een akkoord te komen met alle betrokken partijen op basis van haar voorstel. Bij een zo groot mogelijk draagvlak kan snel tot uitvoering worden overgegaan want dat voorkomt juridische procedures, aldus het provinciebestuur.

In de loop van dit jaar zou dan met de aanleg van de dam kunnen worden begonnen. Ook worden Vlaanderen en Wallonië benaderd om maatregelen te nemen om plotselinge overstromingen te voorkomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen