Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tijdelijk onderkomen buitenlandse arbeiders broodnodig'

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 13:03

Doordat er een een tekort aan huizen en tijdelijke woonruimte is, is de bouw van een zogenoemd 'Polenhotel' hard nodig.

Dat stelt de gemeente Horst aan de Maas. De gemeente is positief over de plannen van ondernemers in de gemeente voor nieuwe huisvesting voor arbeidsmigranten. Wel moeten de omwonenden goed worden ingelicht en meegenomen in de plannen. Dat zegt wethouder Bob Vostermans.

Lees ook: OTTO werkt aan tijdelijk 'Polenhotel' in Sevenum

OTTO Workforce wil bij Greenport Venlo in Sevenum een tijdelijk appartementencomplex bouwen voor 400 buitenlandse werknemers. In America heeft Van Dijk Groenteproducties plannen voor de huisvesting van 300 arbeidsmigranten.

Hard nodig
Volgens wethouder Bob Vostermans zijn de extra slaapplekken hard nodig. "Vroeger hadden we veel buitenlandse werknemers in de regio. Eerst in de landbouw. Nu ook in de maakindustrie. Die zijn belangrijk voor de regio en moeten ook kunnen overnachten", stelt Vostermans.

Aanpassing beleid
In de regio is een groot tekort aan tijdelijke wooncomplexen voor arbeidsmigranten. Daarom past de gemeente het beleid noodgedwongen aan. "Het liefst hebben we dat ze wonen in de wijken en dorpen. Daar kunnen ze integreren. Maar de druk op de woningmarkt neemt toe. Er zijn te weinig huizen."

Seizoensarbeiders
Een tijdelijke accommodatie aan de rand van het bedrijventerrein Greenport Venlo voor 400 personen is daarom bespreekbaar. "Maar dan moet het wel gaan om bijvoorbeeld seizoensarbeiders. Die maar kort blijven", stelt hij. “Blijven ze langer, dan moeten ze ook in de dorpen terecht kunnen.”

Informatieavonden
Bij de gemeente hebben zich meerdere ondernemers gemeld met huisvestingsplannen voor arbeidsmigranten. De gemeente wil eerst de plannen van OTTO Workforce en Van Dijk Groenteproducties behandelen. Binnenkort zullen de ondernemers informatieavonden houden voor omwonenden.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen