Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijd voor verkoeling: hier kun je zwemmen in Limburg

Geplaatst opwoensdag 25 juli 2018 - 9:27

Het is al heel wat dagen zweten in Limburg en de rest van Nederland. Verkoeling zoeken is het advies en dat kan op 36 zwemlocaties in Limburg.

Dat blijkt uit gegevens die LocalFocus heeft verzameld van zwemwater.nl.

Stevensweert
Dankzij de Maasplassen kun je vooral in Midden-Limburg op veel plekken nu een frisse duik nemen. Inwoners van Stevensweert hoeven in principe geen zwembad in de tuin te hebben, want zij kunnen normaal gesproken op drie plekken het natuurwater in. Dat kan bij recreatiestrand Villapark Port Isola, dagstrand De Kis Zuid en De Kis Noord, plas Brandt. Het blijkt dat dagstrand De Kis dit zomerseizoen om onbekende reden is gesloten. Iets verderop zijn er ook nog genoeg gelegenheden om een plons te nemen. In Panheel ligt dagstrand Fun Beach en in Heel heb je Peel Beach Heelderpeel en recreatiestrand Narvic Home Heelderpeel.

Lees ook: Droogterecord in Limburg gesneuveld, droger dan 1976

Mook en Maastricht
Verder heeft het uiterste puntje van Noord-Limburg ook een locatie waar je verkoeling kunt zoeken. In Mook biedt de
Mookerplas verfrissing. Zuid-Limburg kent in totaal maar vijf zwemlocaties, waarvan er vier in de omgeving van Maastricht liggen.

Lees ook: Zwemplas vakantiepark geeft zwemmers de kriebels

Jeuk
Overigens is het bij zwemplas Hommelheide in Susteren oppassen geblazen. Daar is een waarschuwing afgegeven, vanwege zwemmersjeuk dat daar in juni is aangetroffen. Het water van alle andere zwemlocaties in Limburg is nog goed, al is het wachten tot de eerste gevallen van blauwalg de kop op steken.

Oppassen
Behalve dat Rijkswaterstaat waarschuwt als er ergens blauwalg is geconstateerd, is het vooral zelf oppassen geblazen. Zo wordt geadviseerd om niet in kanalen of rivieren te gaan zwemmen. Dat mag bovendien niet en is gevaarlijk. "Er zijn jaarlijks nog doden te betreuren, omdat mensen de gevaren van zwemmen in rivieren en kanalen onderschatten", vertelt Noortje van Schijndel, woordvoerster van Rijkswaterstaat. "Ze zien door het troebele water niet hoe ondiep het is. Ook kunnen ze overvaren worden door de scheepvaaart of raken ze vermoeid en onderkoeld als ze de Maas bijvoorbeeld over willen zwemmen."

Luister ook waar zwemmen echt verboden is en er boetes zijn van 140 euro

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen