Tihange kerncentrale

Kerncentrale Tihange 2 stilgevallen

Reactor 2 van de kerncentrale in Tihange is woensdagmiddag stilgevallen. Er is een storing met een afsluitklep in het niet-nucleaire gedeelte.

Tihange kerncentrale
Omstreden 'scheurtjesreactor' Tihange weer opgestart

De omstreden 'scheurtjesreactor' van de kerncentrale in het Belgische Tihange is vrijdag weer opgestart.

Tihange kerncentrale
Kernreactor Tihange-2: Geen hoger beroep tegen uitspraak

De jarenlange kwestie rond kernreactor Tihange-2 in het Belgische Hoei krijgt geen vervolg. Er komt geen hoger beroep tegen de uitspraak dat de kernreactor niet dicht hoeft.

Tihange kerncentrale
Stop Tihange: 'Rechter heeft onvoldoende geluisterd'

Actiegroep Stop Tihange vindt dat de Belgische rechter onvoldoende heeft geluisterd naar de argumenten om de kernreactor in het Belgische Tihange vervroegd te sluiten.

Tihange
Tihange-controleur: 'We hebben ons werk goed gedaan'

Het Belgische Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) is blij met de uitspraak van de rechter in Brussel. Die oordeelde dat het FANC terecht vond dat de kerncentrale bij Tihange weer open mocht.

Tihange kerncentrale
Rechter: kernreactor Tihange hoeft niet dicht

Een kernreactor in het Belgische Tihange met tal van scheurtjes hoeft niet vervroegd dicht. De Belgische rechter is niet overtuigd dat de centrale onveilig is, zoals de naburige gemeente Maastricht en andere overheden en actiegroepen stelden, zegt een van die actiegroepen.

Tihange kerncentrale
Rechter komt met oordeel Tihange-2: uitspraak voor de bühne

De rechtbank in Brussel beslist donderdag of kernreactor Tihange 2 in het Belgische Hoei gesloten moet worden.

kernafval, vaten, radioactief, giftig (stock)
'Raadpleeg ook grensregio's over opslag Belgisch kernafval'

Groene partijen in Nederland, Duitsland en Luxemburg eisen dat inwoners van grensregio’s ook mogen meedoen aan een publieksraadpleging in België over mogelijke plekken waar Belgisch kernafval wordt opgeslagen.

Tihange
Belgische kernreactor Tihange stilgevallen

Een van de reactoren in de Belgische kerncentrale in Tihange, nabij Luik, is stilgevallen.

Tihange
Kernreactor Tihange 2 weer stilgelegd

Een van de reactoren in de Belgische kerncentrale in Tihange is zondag stilgelegd.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten