Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen vaten met zuur gedumpt in Middelaar en Milsbeek

Geplaatst opdinsdag 15 december 2020 - 16:10

In Middelaar en Milsbeek zijn sinds maandagavond op drie verschillende plaatsen in totaal 44 vaten met een onbekend zuur gedumpt.

Het gaat in alle gevallen om jerrycans met een inhoud van 20 liter.

Middelaar
Maandagavond rond 21:30 uur werden de eerste vaten ontdekt op Dwarsvoort in het buitengebied van Middelaar. Er lagen dertien vaten van 20 liter. Volgens een voorlichter van de brandweer ziet het ernaar uit dat de vloeistof niet is weggelekt uit de vaten.

Lees ook: Drugsdumping in buitengebied Middelaar

Milsbeek
Dinsdagochtend even na 8:00 uur werd de volgende lading ontdekt aan de Bloemenkamp, in het buitengebied van Milsbeek. Dat ligt niet ver van de eerste vindplaats. Hier ging het om negentien jerrycans van 20 liter, waar een gekleurde vloeistof in zat. Volgens de brandweer zat op deze jerrycans hetzelfde etiket als op de vaatjes die maandagavond in Middelaar werden gevonden. Beide dumpingen houden vermoedelijk verband met elkaar.

Mookerplas
Dinsdagmiddag was het opnieuw raak. Aan de Ritspasstraat langs de Mookerplas in Middelaar werden net voor 13:00 uur twaalf jerrycans van 20 liter ontdekt. Er wordt vanuit gegaan dat in alle vaten dezelfde vloeistof zat, een zuur.

Drugsafval
Volgens een correspondent ter plaatse zou het gaan om fosforzuur dat afkomstig is van drugsproductie. De voorlichter van de brandweer kon dat niet bevestigen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen