Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen Limburgse boeren in Den Haag voor protestactie

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 21:31

Tientallen Limburgse boeren zijn dinsdagmorgen vroeg aangekomen in Den Haag om te protesteren tegen de stikstofplannen.

Dat laat Stan Wolfhagen van boerenactiegroep Farmers Defence Force weten. Hij is zelf boer en woordvoerder van de protestgroep.

Voortuin Willem-Alexander
Hij is maandagavond vanuit Hulsberg naar Weert vertrokken. Van hieruit trekt hij met zo'n zestig collega's naar Den Haag. Het is de bedoeling dat de boeren zich dinsdagochtend bij Paleis Huis Ten Bosch gaan verzamelen om een brandbrief aan de koning te overhandigen. Even na 7:00 uur arriveerden de actievoerders in de Hofstad.

Andere plek
Of koning Willem-Alexander de brief zelf in ontvangst gaat nemen, is onduidelijk. De gemeente Den Haag heeft laten weten dat Farmers Defence Force niet bij de koning mag demonstreren. De agrariƫrs moeten van het stadsbestuur naar de Koekamp, niet ver van station Den Haag Centraal.

Mensen die per auto of tractor naar Hofstad komen, kunnen die parkeren op de Benoordenhoutseweg, niet ver van het Malieveld.

Boos
De boeren hebben dit jaar al meerdere keren actie gevoerd. Zo zijn ze vooral boos over de plannen van de regering voor het verminderen van de uitstoot van stikstof. Verder protesteren ze ook tegen nieuwe Omgevingswet van het kabinet. Boeren zijn bang dat ze daardoor hun grond kwijt zullen raken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen