Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen klassen naar huis na coronabesmetting

Geplaatst opdinsdag 14 september 2021 - 11:11

In de eerste schoolweek na de zomervakantie zijn in Limburg in totaal dertig klassen en opvanggroepen naar huis gestuurd vanwege één of meerdere coronabesmettingen onder medewerkers of leerlingen.

In Noord-Limburg gingen zeventien klassen in quarantaine, plus acht groepen van kinderdagverblijven, zo schrijft persbureau ANP. In Zuid-Limburg moesten slechts vijf klassen naar huis.

Versoepelingen
Van grote besmettingsclusters is voor zover bekend geen sprake, maar volgens de regels moeten in het basisonderwijs nog steeds klassen naar huis worden gestuurd als een leerling of leerkracht positief test op het coronavirus.

Dinsdagavond wordt in de persconferentie van Rutte en De Jonge waarschijnlijk aangekondigd dat een klas niet meer naar huis hoeft bij één coronabesmetting. Alleen kinderen die intensief contact hebben gehad met een besmet iemand zouden nog naar huis moeten.

Lees ook: Scholen kijken uit naar versoepeling coronamaatregelen

Brabant en Zeeland
In de drie Brabantse GGD-regio's zijn na een week op in totaal 69 basisscholen besmettingen geconstateerd. Hoeveel daarvan precies in quarantaine zijn, weet de GGD niet. Het is immers niet altijd nodig, zegt de GGD. Wie immuun is, hetzij door vaccinatie of door een recent doorgemaakte coronabesmetting, hoeft niet in quarantaine.

Onderwijs verspreidingsplek
Het beeld van de besmettingen in vakantieregio zuid is vergelijkbaar met dat in de rest van het land. Vorige week werd al duidelijk dat het onderwijs direct weer een belangrijke verspreidingsplek is geworden voor het coronavirus. Uit RIVM-cijfers bleek toen dat een op de acht coronagevallen (12,5 procent) waarvan de vermoedelijke plaats van besmetting is achterhaald, gebeurde in het onderwijs of op de kinderopvang. Het ministerie van Onderwijs liet weten dat een dergelijke stijging al werd verwacht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen