Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen jerrycans gedumpt bij Munstergeleen

Geplaatst opwoensdag 9 december 2015 - 8:49

In het buitengebied tussen Munstergeleen en Windraak zijn woensdagmorgen tientallen jerrycans gevonden met nog onbekende chemicaliën.

Het gaat om 78 jerrycans van 25 liter. Waarschijnlijk gaat het om chemisch afval, afkomstig van een drugslab. Op een parkeerplaats aan de Botkuilweg werden later nog eens twee vaten gevonden.

Gelekt
Een aantal van de vaten lekt waardoor de chemische vloeistof in de natuur terecht is gekomen. De brandweer, milieupolitie en het waterschap zijn aanwezig om te bekijken hoe dit chemisch afval opgeruimd moet worden. De politie probeert uit te vinden waar de vaten vandaan komen.

Hier werd dit jaar in Limburg drugsafval gedumpt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Opnieuw dumping van jerrycans in Munstergeleen
IMG-20210503-WA0000
Vaten met drugsafval gevonden op zandpad
Motorrijder rijdt wandelaar aan en gaat er vandoor
Brand in schuur met gasflessen in Munstergeleen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen