Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen gestrande reizigers slapen op stadhuis

Geplaatst opzondag 24 september 2017 - 10:07

Tientallen gestrande reizigers hebben zaterdagnacht noodgedwongen de nacht moeten doorbrengen op het stadhuis in Weert.

Door een aanrijding met een persoon in Eindhoven werd rond 22:30 uur het treinverkeer tussen Weert en Eindhoven stilgelegd.

Eindstation
De aanrijding gebeurde rond 22:15 uur ter hoogte van de Tongelresestraat in Eindhoven. De reizigers die in Eindhoven waren gestrand werden per bus naar Weert vervoerd. Daar zou een trein klaarstaan om de reis richting het zuiden te vervolgen. Eenmaal op het station, bleek Weert het eindstation te zijn. Zo schrijft nieuwssite Weertdegekste.

Lees ook: Hinder op spoor vanwege aanrijding met persoon

In de kou
Doordat er ook nog eens gewerkt werd aan het spoor, reden er de hele nacht geen treinen tussen Weert en Roermond. Ook waren er geen bussen meer beschikbaar. Tientallen reizigers bleven daardoor urenlang gefrustreerd in de kou achter op het station.

Stadhuis
Na overleg met de politie en BOA’s van de NS werd besloten om de Officier van Dienst Bevolkingszorg (OVD-BZ ) op te roepen. De officier bedacht zich geen moment en opende de deuren van het stadhuis voor de gestrande passagiers. Daar was warm onderdak en een kop koffie geregeld.

Uiteindelijk moest er vervoer uit de regio Utrecht naar Weert komen om de reizigers naar o.a. Roermond, Maastricht en Venlo te brengen. Rond 06:45 uur zijn de laatste mensen vanuit Weert vertrokken richting huis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen