Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen gestrande reizigers slapen op stadhuis

Geplaatst opzondag 24 september 2017 - 10:07

Tientallen gestrande reizigers hebben zaterdagnacht noodgedwongen de nacht moeten doorbrengen op het stadhuis in Weert.

Door een aanrijding met een persoon in Eindhoven werd rond 22:30 uur het treinverkeer tussen Weert en Eindhoven stilgelegd.

Eindstation
De aanrijding gebeurde rond 22:15 uur ter hoogte van de Tongelresestraat in Eindhoven. De reizigers die in Eindhoven waren gestrand werden per bus naar Weert vervoerd. Daar zou een trein klaarstaan om de reis richting het zuiden te vervolgen. Eenmaal op het station, bleek Weert het eindstation te zijn. Zo schrijft nieuwssite Weertdegekste.

Lees ook: Hinder op spoor vanwege aanrijding met persoon

In de kou
Doordat er ook nog eens gewerkt werd aan het spoor, reden er de hele nacht geen treinen tussen Weert en Roermond. Ook waren er geen bussen meer beschikbaar. Tientallen reizigers bleven daardoor urenlang gefrustreerd in de kou achter op het station.

Stadhuis
Na overleg met de politie en BOA’s van de NS werd besloten om de Officier van Dienst Bevolkingszorg (OVD-BZ ) op te roepen. De officier bedacht zich geen moment en opende de deuren van het stadhuis voor de gestrande passagiers. Daar was warm onderdak en een kop koffie geregeld.

Uiteindelijk moest er vervoer uit de regio Utrecht naar Weert komen om de reizigers naar o.a. Roermond, Maastricht en Venlo te brengen. Rond 06:45 uur zijn de laatste mensen vanuit Weert vertrokken richting huis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen