Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen gedupeerd door Maasbrachtse autoverhuurder

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 18:58

Tientallen klanten van autoverhuurbedrijf Car Driver Deals (CDD) uit Maasbracht zijn mogelijk hun auto én de persoonlijke bezittingen die daar nog in lagen kwijt.

Dat meldt de NOS. Op social media melden de klanten dat hun auto is meegenomen. Soms zelfs met hun persoonlijke spullen er nog in. Het bedrijf is onbereikbaar.

Vooruitbetalen
CDD haalde veel klanten binnen met wat een aantrekkelijk aanbod leek. Ze konden voor een sterk gereduceerd tarief een auto huren, maar dan moesten ze wel voor een periode van minstens twee jaar vooruit betalen. CDD huurde die auto's zelf ook in via leasemaatschappijen en autoverhuurbedrijven in heel Nederland. Maar omdat het bedrijf de auto's niet mocht onderverhuren en bovendien zijn rekeningen niet betaalde, zijn de leasemaatschappijen begonnen hun auto's terug te halen.

Pyramide-opzet
Een van de gedupeerde autoverhuurbedrijven vermoedt boze opzet omdat er een pyramideconstructie in het spel is. CDD was elke keer laat met betalen en begin juni stopten de betalingen helemaal. "Het kaartenhuis was ingestort", zegt directeur Steven Donselaar van Autohopper. CDD verhuurde de ingehuurde auto's voor de helft van het bedrag waar het bedrijf de auto's zelf voor inhuurde.

Niet thuis
De directeur van een van de gedupeerde autoverhuurbedrijven ging dinsdag een kijkje nemen bij de woningen van de eigenaren van CDD, maar de buren zouden gezegd hebben dat ze met de noorderzon vertrokken waren.

Opstootje
Gedupeerden verzamelden zich dinsdag bij het bedrijf in Maasbracht. De politie moest eraan te pas komen om de gemoederen te bedaren. De eigenaren van het bedrijf hebben inmiddels wel gereageerd op een e-mail. Daarin nemen ze de volledige verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie en bieden ze hun excuses aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen