Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen coronapatiënten naar Van der Valk Urmond

Geplaatst opmaandag 23 maart 2020 - 13:34

Er komt definitief een opvanglocatie voor coronapatiënten in het Van der Valk-hotel in Urmond.

Naast de Van der Valk-keten gaat ook Fletcher locaties aanbieden voor de opvang van coronapatiënten.

'Te goed voor ziekenhuis'
Het gaat dan om besmette personen die qua toestand niet in het ziekenhuis hoeven te worden opgenomen, maar ook niet thuis kunnen blijven, zo bevestigt een woordvoerder van het hotel, dat nu de laatste voorbereidingen treft. In de rest van het land worden ook opvanglocaties voorbereid.

Op verzoek
Vorig week liet Guy Schulpen namens de huisartsenorganisatie Maastricht-Heuvelland weten dat het coronacentrum in Urmond nog niet concreet was, maar het de komende weken wel zou kunnen gaan spelen. "Daarom is het verzoek gedaan of het hotel beschikbaar is", zei Schulpen toen.

Lees ook: Van der Valk-hotel wordt mogelijk noodhospitaal

Tientallen patiënten
Het is de bedoeling dat er vanaf dinsdag patiënten via de huisarts naar het hotel worden doorverwezen. Mogelijk belanden uiteindelijk tientallen coronapatiënten, die niet in een dusdanige toestand verkeren dat ze naar de intensive care moeten in het ziekenhuis, in het Van der Valk-hotel in Urmond.

Oplossing medewerkers
Vrijwel alle kamers in Urmond werden door Van der Valk al vrijgehouden voor het geval dat het hotel zou gaan dienen als opvanglocatie. Personeel loopt er nog wel rond. Met de hotelketen wordt overlegd over een goede oplossing voor de medewerkers. Het coronacentrum roept mensen met zorgervaring op om zich te melden als vrijwilliger.

Fletcher
Ook Fletcher Hotels is druk bezig met het organiseren van zorgopvanglocaties. Topman Rob Hermans zegt tegen het ANP dat het gaat om zorglocaties voor coronapatiënten, zorglocaties voor ouderen die geen corona hebben, en locaties voor ziekenhuispatiënten zonder corona.

Fletcher heeft elf hotels in Limburg.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen