Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 20:47

Er is een oplossing op handen voor het vervoer van carnavalsvierders vanaf het Centraal Station in Maastricht naar het MECC op 11 november. Arriva weigert om treinen door te laten rijden naar station Randwyck, vlakbij het Maastrichtse congrescentrum, om de carnavalisten te vervoeren.

In het MECC wordt op 11 november de 11devande11de gehouden, de officiële opening van het nieuwe carnavalsseizoen. Tot nu toe werd dat op het Vrijthof in de buitenlucht gevierd, maar vanaf dit jaar gebeurt dat in het congrescentrum.

Bussen
Een lokale vervoerder wil nu 40 à 50 bussen beschikbaar stellen om de carnavalsvierders naar het MECC te rijden, zegt Marcel van Eeghem van evenementorganisator Sjeng Kraft Kompenei tegen L1.

Goedkeuring gemeente
“Er heeft zich een lokale vervoerder bereid verklaard om dit probleem op te lossen", aldus Van Eeghem in het tv-programma L1mburg Centraal. "Er wordt nu over gesproken. Arriva heeft al toestemming gegeven om de route vrij te geven. We zijn nog aan het wachten op een goedkeuring van de gemeente.”

Veiligheidsoverwegingen
Arriva heeft besloten uit veiligheidsoverwegingen geen treinen te laten rijden tussen Maastricht en Maastricht-Randwyck tijdens de aftrap van de Vastelaovend. Ook komen mensen in carnavalsuitdossing de stadsbussen niet in. De provincie gaf dinsdag aan de overwegingen van de vervoerder te begrijpen en te onderschrijven. Wel houdt het provinciebestuur de mogelijkheid open om toch met Arriva in gesprek te gaan over de kwestie.

Handschoen oppakken
Van Eeghem geeft aan dat de Sjeng Kraft Kompenei besefte dat er iets moest gebeuren, zeker toen de vervoerder zich maandag bij hen meldde. “Arriva is vervoerder en eerstverantwoordelijke. Zij konden niet zomaar 40 of 50 bussen leveren, want dat zou het totale openbaar vervoer in de war gooien. Dat snap ik, maar van de andere kant willen we onze bezoekers goed faciliteren, dus moeten wij ook de handschoen oppakken."

Vijf euro voor retourtje
Het prijskaartje dat aan de op handen zijnde oplossing hangt, is volgens Van Eeghem te overzien. “De mensen kunnen online een kaartje kopen: vijf euro voor een retourtje tussen het MECC en het centraal station, drie euro voor een enkele reis. Dat zijn de kosten die je normaal gesproken ook voor de trein zou betalen.”

Voor het eerst
De 11devande11de vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in het MECC in plaats van in de openlucht op het Vrijthof. Dit omdat er op het plein onvoldoende ruimte was voor de steeds groter wordende toestroom aan bezoekers. Verder kon er niet meer voldaan worden aan de steeds strenger wordende veiligheidseisen die de gemeente op en rond het Vrijthof aan de organiserende stichting stelde.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen