Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 20:47

Er is een oplossing op handen voor het vervoer van carnavalsvierders vanaf het Centraal Station in Maastricht naar het MECC op 11 november. Arriva weigert om treinen door te laten rijden naar station Randwyck, vlakbij het Maastrichtse congrescentrum, om de carnavalisten te vervoeren.

In het MECC wordt op 11 november de 11devande11de gehouden, de officiële opening van het nieuwe carnavalsseizoen. Tot nu toe werd dat op het Vrijthof in de buitenlucht gevierd, maar vanaf dit jaar gebeurt dat in het congrescentrum.

Bussen
Een lokale vervoerder wil nu 40 à 50 bussen beschikbaar stellen om de carnavalsvierders naar het MECC te rijden, zegt Marcel van Eeghem van evenementorganisator Sjeng Kraft Kompenei tegen L1.

Goedkeuring gemeente
“Er heeft zich een lokale vervoerder bereid verklaard om dit probleem op te lossen", aldus Van Eeghem in het tv-programma L1mburg Centraal. "Er wordt nu over gesproken. Arriva heeft al toestemming gegeven om de route vrij te geven. We zijn nog aan het wachten op een goedkeuring van de gemeente.”

Veiligheidsoverwegingen
Arriva heeft besloten uit veiligheidsoverwegingen geen treinen te laten rijden tussen Maastricht en Maastricht-Randwyck tijdens de aftrap van de Vastelaovend. Ook komen mensen in carnavalsuitdossing de stadsbussen niet in. De provincie gaf dinsdag aan de overwegingen van de vervoerder te begrijpen en te onderschrijven. Wel houdt het provinciebestuur de mogelijkheid open om toch met Arriva in gesprek te gaan over de kwestie.

Handschoen oppakken
Van Eeghem geeft aan dat de Sjeng Kraft Kompenei besefte dat er iets moest gebeuren, zeker toen de vervoerder zich maandag bij hen meldde. “Arriva is vervoerder en eerstverantwoordelijke. Zij konden niet zomaar 40 of 50 bussen leveren, want dat zou het totale openbaar vervoer in de war gooien. Dat snap ik, maar van de andere kant willen we onze bezoekers goed faciliteren, dus moeten wij ook de handschoen oppakken."

Vijf euro voor retourtje
Het prijskaartje dat aan de op handen zijnde oplossing hangt, is volgens Van Eeghem te overzien. “De mensen kunnen online een kaartje kopen: vijf euro voor een retourtje tussen het MECC en het centraal station, drie euro voor een enkele reis. Dat zijn de kosten die je normaal gesproken ook voor de trein zou betalen.”

Voor het eerst
De 11devande11de vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in het MECC in plaats van in de openlucht op het Vrijthof. Dit omdat er op het plein onvoldoende ruimte was voor de steeds groter wordende toestroom aan bezoekers. Verder kon er niet meer voldaan worden aan de steeds strenger wordende veiligheidseisen die de gemeente op en rond het Vrijthof aan de organiserende stichting stelde.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen