Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen botbreuken door gladheid in Limburg

Geplaatst opvrijdag 6 januari 2017 - 6:44

De spoedeisende hulpposten (SEH) van de vijf Limburgse ziekenhuizen hebben donderdag de handen vol gehad aan patiënten die door de gladheid blessures hebben opgelopen.

Provinciebreed meldden zich vele tientallen mensen bij de SEH’s met pols-, elleboog-, been- en heupbreuken. De meesten konden na behandeling weer gewoon naar huis. Een klein deel van de pechvogels moest worden opgenomen om te worden geopereerd.

Verraderlijk
De extra opnames leidden nergens tot een acuut beddentekort of een opnamestop. Hoewel ervoor was gewaarschuwd, werden de ziekenhuizen toch verrast door de grotere drukte. "De gladheid was kennelijk verraderlijker dan gedacht", aldus een woordvoerder van het
Zuyderlandziekenhuis.

Gipsmeesters
Daar werden, met zo’n twintig patiënten meer dan gebruikelijk, extra gipsmeesters opgeroepen. "Niet eerder was het deze winter zo merkbaar veel drukker op de SEH’s in Geleen en Heerlen met fracturen door de gladheid."

Hens aan dek
Het
Laurentiusziekenhuis in Roermond, het AZM in Maastricht, het St. Jans Gasthuis in Weert en VieCuri Medisch Centrum in Venlo-Venray meldden soortgelijke drukte en aantallen. "Er komen volop ambulances aan bij de SEH", schetste een woordvoerster van het ziekenhuis in Weert. "Het is hier alle hens aan dek", zei haar VieCuri-collega.

Glad en koud
Het is voorlopig nog niet afgelopen met de winterse taferelen en gladheid in Limburg. Na een koude nacht, kan het ook vrijdagochtend plaatselijk glad zijn op de weg. De temperatuur komt volgens Meteo Limburg niet uit boven nul. Zaterdagochtend is er bovendien kans op sneeuw en wordt het opnieuw glad.

Bekijk hier onze uitgebreide weersverwachting.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vele tientallen ongelukken op spekgladde wegen
Bestelbus belandt in sloot langs A73 bij Venray
Politie laat spiegelgladde A73 deels afsluiten
Chaos op Limburgse wegen: al 150 ongelukken door gladheid
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen