Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen bomen Venray uit voorzorg tegen de vlakte

Geplaatst opmaandag 18 maart 2019 - 15:37

Rond de Kruidenlaan in Venray kapt de gemeente 32 bomen.

Bij de januaristorm van vorig jaar waaide een van de veertig jaar oude bomen om tegen een huis. Uit voorzorg is de gemeente begonnen met het kappen van de bomen.

Stabiliteit niet goed
"We hebben na de omgewaaide boom vorig jaar onderzoek gedaan en geconstateerd dat de stabiliteit van een aantal bomen minder goed was", zegt een woordvoerder van de gemeente. Daarom worden in twee fases bomen gekapt. Nu worden er 32 gerooid en in 2023 wordt nog eens een grote ronde gemaakt. Hoeveel bomen er dan gekapt worden, is nog niet bekend.

Overlast
Buurtbewoners reageren verdeeld op de kap. Sommigen zijn blij dat de bomen weggaan. De bomen zijn erg groot en wortels en blad zorgden voor overlast. Anderen vinden het vooral zonde dat er nu veel kleinere bomen voor terugkeren. "Al planten we bewust wat grotere exemplaren terug dan normaal. De bomen die terugkeren zijn twee tot drie jaar ouder dan normale nieuwe aanplant. Zo lijkt het niet zo kaal", aldus de woordvoerder.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen