Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen bejaarden beroofd door Roemeense bende

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 21:25

Drie jonge Roemenen zijn volgens justitie verantwoordelijk voor zeker 26 brutale overvallen op soms hoogbejaarde mensen in Limburg en Brabant.

Het drietal in de leeftijd van 19 tot 24 jaar stond vrijdag in Den Bosch voor het eerst bij de rechtbank, meldt het Eindhovens Dagblad.

Opzij duwen
De mannen werden in juli in Deurne opgepakt door agenten die voor hun ogen zagen hoe ze hun slag sloegen. De daders lummelden wat rond bij een geldautomaat, wachtten tot een bejaarde zijn of haar pincode had ingetoetst en duwden dan snel het slachtoffer opzij. Ze kozen zelf een bedrag, haalden dat uit de automaat en gingen er vandoor. Meestal ging het om een bedrag van 800 euro.

Bejaarden
In Limburg sloeg het drietal op die manier toe in Grubbenvorst, Horst, Lottum, Maasbree, Nederweert, Roggel, Wanssum en Weert. In totaal werden er zeker 26 ouderen door de bende beroofd, het jongste slachtoffer was 70 jaar.

Telefoonnummers
De zaak kwam aan het rollen doordat de Limburgse politie steeds dezelfde mobiele telefoonnummers zag opduiken bij vergelijkbare overvallen. Toen via zendmasten duidelijk werd dat die nummers richting Brabant reden, werd de politie daar gewaarschuwd.

De zaak wordt begin volgend jaar inhoudelijk behandeld.

Foto: SQ Vision
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen