Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen bejaarden beroofd door Roemeense bende

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 21:25

Drie jonge Roemenen zijn volgens justitie verantwoordelijk voor zeker 26 brutale overvallen op soms hoogbejaarde mensen in Limburg en Brabant.

Het drietal in de leeftijd van 19 tot 24 jaar stond vrijdag in Den Bosch voor het eerst bij de rechtbank, meldt het Eindhovens Dagblad.

Opzij duwen
De mannen werden in juli in Deurne opgepakt door agenten die voor hun ogen zagen hoe ze hun slag sloegen. De daders lummelden wat rond bij een geldautomaat, wachtten tot een bejaarde zijn of haar pincode had ingetoetst en duwden dan snel het slachtoffer opzij. Ze kozen zelf een bedrag, haalden dat uit de automaat en gingen er vandoor. Meestal ging het om een bedrag van 800 euro.

Bejaarden
In Limburg sloeg het drietal op die manier toe in Grubbenvorst, Horst, Lottum, Maasbree, Nederweert, Roggel, Wanssum en Weert. In totaal werden er zeker 26 ouderen door de bende beroofd, het jongste slachtoffer was 70 jaar.

Telefoonnummers
De zaak kwam aan het rollen doordat de Limburgse politie steeds dezelfde mobiele telefoonnummers zag opduiken bij vergelijkbare overvallen. Toen via zendmasten duidelijk werd dat die nummers richting Brabant reden, werd de politie daar gewaarschuwd.

De zaak wordt begin volgend jaar inhoudelijk behandeld.

Aanhouding Roemenen Roemeense bende Deurne 7 jul 2019
Foto: SQ Vision
Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen