Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen bejaarden beroofd door Roemeense bende

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 21:25

Drie jonge Roemenen zijn volgens justitie verantwoordelijk voor zeker 26 brutale overvallen op soms hoogbejaarde mensen in Limburg en Brabant.

Het drietal in de leeftijd van 19 tot 24 jaar stond vrijdag in Den Bosch voor het eerst bij de rechtbank, meldt het Eindhovens Dagblad.

Opzij duwen
De mannen werden in juli in Deurne opgepakt door agenten die voor hun ogen zagen hoe ze hun slag sloegen. De daders lummelden wat rond bij een geldautomaat, wachtten tot een bejaarde zijn of haar pincode had ingetoetst en duwden dan snel het slachtoffer opzij. Ze kozen zelf een bedrag, haalden dat uit de automaat en gingen er vandoor. Meestal ging het om een bedrag van 800 euro.

Bejaarden
In Limburg sloeg het drietal op die manier toe in Grubbenvorst, Horst, Lottum, Maasbree, Nederweert, Roggel, Wanssum en Weert. In totaal werden er zeker 26 ouderen door de bende beroofd, het jongste slachtoffer was 70 jaar.

Telefoonnummers
De zaak kwam aan het rollen doordat de Limburgse politie steeds dezelfde mobiele telefoonnummers zag opduiken bij vergelijkbare overvallen. Toen via zendmasten duidelijk werd dat die nummers richting Brabant reden, werd de politie daar gewaarschuwd.

De zaak wordt begin volgend jaar inhoudelijk behandeld.

Aanhouding Roemenen Roemeense bende Deurne 7 jul 2019
Foto: SQ Vision
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen