Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen ambulancebroeders in actie tegen gesloten CAO

Geplaatst opvrijdag 30 november 2018 - 14:20

Enkele tientallen ambulancemedewerkers hebben vrijdagmiddag gedemonstreerd in het centrum van Maastricht.

Zij stonden met gekleurde hesjes en spandoeken bij het Mosae Forum en maakten lawaai om de aandacht te vestigen op de in hun ogen onbevredigende CAO die onlangs door werkgeversorganisatie Ambulancezorg Nederland is gesloten met vakbond CNV.

De actievoerders hadden eigenlijk op de Markt willen protesteren, maar daar had de gemeente Maastricht geen toestemming voor gegeven.

Petitie
Eenderde van de ambulancemedewerkers heeft een petitie getekend om aan te geven dat ze het niet eens zijn met de gesloten CAO. Maar de werkgeversorganisatie heeft de petitie naast zich neergelegd. Daarom wordt nu actie gevoerd.

Actie
In Zuid-Limburg rukten de ambulances tussen 12:00 en 14:00 uur vrijdagmiddag alleen uit voor noodgevallen. De werkgever had geen toestemming gegeven voor de demonstratie. Daarom waren er geen ambulances te zien bij het protest. Ook voerden de ambulancebroeders niet zelf het woord; dat werd gedaan door een bestuurster van vakbond FNV Zorg en Welzijn, die de actievoerders steunt in hun protest.

De ambulancemedewerkers willen meer loon en eerder met pensioen kunnen dan is afgesproken in de CAO die met CNV is afgesloten.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen