Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen adoptieouders voor dieren kinderboerderij

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 15:33

De dieren van kinderboerderij Schutterspark in Brunssum hebben sinds maandag 96 adoptieouders. Vrijdag startte het dierenpark met een adoptieplan om geld in te zamelen tijdens de coronacrisis.

Via de website van de kinderboerderij hebben dierenvrienden 77 beestjes geadopteerd. De beheerder wil dat aantal nog uitbreiden. Een dier kan meerdere adoptieouders hebben, meldt ZO-NWS.

Als een trein
Beheerder Nicole Puts van de kinderboerderij zegt tegen ZO-NWS dat het adoptieplan 'loopt als een trein'. Het dierenpark was sinds 15 maart dicht vanwege de coronamaatregelen. Daardoor liep de kinderboerderij inkomsten mis. De kosten voor onder meer huur en de verzorging van dieren liepen echter door. Daarom bedacht een aantal vaste gasten het adoptieplan om de boerderij te steunen.

Coronamaatregelen
Sinds zaterdag is het park voor een week weer open voor publiek. Dit is een proefperiode. Er zijn beperkingen en er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om de coronarichtlijnen te kunnen volgen. Zo is de looproute eenrichtingsverkeer en moeten mensen afstand houden. Ook kunnen ze op meerdere plekken hun handen wassen. Daarnaast let de beheerder erop dat niet te veel mensen tegelijk in het park zijn. Is het te druk, dan laat de beheerder geen andere mensen toe.

Toezicht
Volgens Puts hebben de bezoekers zich aan de regels gehouden. De gemeente Brunssum houdt daar ook toezicht op. Ondanks dat er minder mensen kunnen komen dan normaal in deze tijd van het jaar, is Puts tevreden.

De proefperiode loopt tot het einde van de week. Dan volgt een evaluatie en het besluit of het dierenpark open kan blijven.

Kasteelpark Born
Ook het Kasteelpark in Born bedacht een adoptieplan om het inkomensverlies door de noodgedwongen sluiting vanwege te coronacrisis op te vangen. Het geld van de adoptie gebuikt het park voor de verzorging van het betreffende dier. De kosten voor het personeel hopen ze met steun van de overheid te kunnen dekken.

Lees ook: Gesloten Kasteelpark Born biedt alle dieren ter adoptie aan

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen