Overslaan en naar de inhoud gaan

Tientallen adoptieouders voor dieren kinderboerderij

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 15:33

De dieren van kinderboerderij Schutterspark in Brunssum hebben sinds maandag 96 adoptieouders. Vrijdag startte het dierenpark met een adoptieplan om geld in te zamelen tijdens de coronacrisis.

Via de website van de kinderboerderij hebben dierenvrienden 77 beestjes geadopteerd. De beheerder wil dat aantal nog uitbreiden. Een dier kan meerdere adoptieouders hebben, meldt ZO-NWS.

Als een trein
Beheerder Nicole Puts van de kinderboerderij zegt tegen ZO-NWS dat het adoptieplan 'loopt als een trein'. Het dierenpark was sinds 15 maart dicht vanwege de coronamaatregelen. Daardoor liep de kinderboerderij inkomsten mis. De kosten voor onder meer huur en de verzorging van dieren liepen echter door. Daarom bedacht een aantal vaste gasten het adoptieplan om de boerderij te steunen.

Coronamaatregelen
Sinds zaterdag is het park voor een week weer open voor publiek. Dit is een proefperiode. Er zijn beperkingen en er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om de coronarichtlijnen te kunnen volgen. Zo is de looproute eenrichtingsverkeer en moeten mensen afstand houden. Ook kunnen ze op meerdere plekken hun handen wassen. Daarnaast let de beheerder erop dat niet te veel mensen tegelijk in het park zijn. Is het te druk, dan laat de beheerder geen andere mensen toe.

Toezicht
Volgens Puts hebben de bezoekers zich aan de regels gehouden. De gemeente Brunssum houdt daar ook toezicht op. Ondanks dat er minder mensen kunnen komen dan normaal in deze tijd van het jaar, is Puts tevreden.

De proefperiode loopt tot het einde van de week. Dan volgt een evaluatie en het besluit of het dierenpark open kan blijven.

Kasteelpark Born
Ook het Kasteelpark in Born bedacht een adoptieplan om het inkomensverlies door de noodgedwongen sluiting vanwege te coronacrisis op te vangen. Het geld van de adoptie gebuikt het park voor de verzorging van het betreffende dier. De kosten voor het personeel hopen ze met steun van de overheid te kunnen dekken.

Lees ook: Gesloten Kasteelpark Born biedt alle dieren ter adoptie aan

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen