Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tientallen actievoerders tegen Awacs-kap

Geplaatst opvrijdag 30 december 2016 - 15:54

De open dag van de actie-boomhut tegen de dreigende Awacs-bomenkap trok vrijdagmiddag ruim vijftig mensen naar de Schinveldse bossen.

Stop Awacs Overlast en GroenFront bouwen een boomhut als waarschuwing dat weer honderden actievoerders in het geweer komen als Defensie opnieuw bomen wil kappen om Awacs veiliger te laten vliegen.

Lees ook: Nieuwe boomhut als protest tegen kap Schinveldse bossen

Bosonderhoud
In 2006 werd hiervoor zes hectare bos gekapt, een actie die later door de Raad van State illegaal is verklaard. Volgens Defensie is nu opnieuw bosonderhoud nodig om te zorgen dat de Navo-verkenningsvliegtuigen veiliger kunnen landen en opstijgen. Verspreid over een gebied van zeven hectare zou in totaal een hectare bomen moeten worden gekapt.\

De gemeente Onderbanken weigert daaraan mee te werken. Eind januari is er opnieuw overleg over het bosonderhoud.

Meer hierover in De Limburger van zaterdag

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Actieboomhut' Schinveld mogelijk illegaal
Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Defensie wil weer bomen kappen in Schinveldse bossen
Actiegroep dreigt met nieuwe bosbezetting in Schinveld
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen