Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tientallen actievoerders tegen Awacs-kap

Geplaatst opvrijdag 30 december 2016 - 15:54

De open dag van de actie-boomhut tegen de dreigende Awacs-bomenkap trok vrijdagmiddag ruim vijftig mensen naar de Schinveldse bossen.

Stop Awacs Overlast en GroenFront bouwen een boomhut als waarschuwing dat weer honderden actievoerders in het geweer komen als Defensie opnieuw bomen wil kappen om Awacs veiliger te laten vliegen.

Lees ook: Nieuwe boomhut als protest tegen kap Schinveldse bossen

Bosonderhoud
In 2006 werd hiervoor zes hectare bos gekapt, een actie die later door de Raad van State illegaal is verklaard. Volgens Defensie is nu opnieuw bosonderhoud nodig om te zorgen dat de Navo-verkenningsvliegtuigen veiliger kunnen landen en opstijgen. Verspreid over een gebied van zeven hectare zou in totaal een hectare bomen moeten worden gekapt.\

De gemeente Onderbanken weigert daaraan mee te werken. Eind januari is er opnieuw overleg over het bosonderhoud.

Meer hierover in De Limburger van zaterdag

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Actieboomhut' Schinveld mogelijk illegaal
Ultimatum GroenFront verlopen: boomhut nog niet weg
Defensie wil weer bomen kappen in Schinveldse bossen
Actiegroep dreigt met nieuwe bosbezetting in Schinveld
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen