Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiental Roda vecht zich tegen Helmond naar finale play-offs

Geplaatst opzondag 21 mei 2017 - 14:20

Roda JC heeft zich na een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Helmond Sport geplaatst voor de finale van de play-offs.

De winnende treffer viel in de laatste minuut en kwam van de voet van Van Velzen. Roda speelde de hele tweede helft met een man minder na een rode kaart voor Rosheuvel.

Strafschop
Helmond Sport begon brutaal aan de wedstrijd. Binnen tien minuten hielden de Roda-fans hun adem in toen de bal op de stip werd gelegd na een overtreding van El Makrini op Braber. Doelman Van Leer en strafschopnemer Edwards kozen dezelfde hoek, waardoor de thuisploeg al vroeg ontsnapte aan een achterstand.

Schoten
De Brabanders zetten Roda verder onder druk. Dat resulteerde in serieuze kansen, maar schoten van Braber en Thomassen belanden niet tussen de palen. Roda-trainer Yannis Anastasiou kon het niet langer aanzien en wisselde de blunderende Christian Kum voor Ognjen Gnatić.

Foto: Etienne Zegers

Frustraties
De frustraties op het veld namen toe aan de kant van Roda. Dat werd duidelijk zichtbaar na een overtreding op Badibanga. Even later ging Michael Rosheuvel vol door op de benen van een Helmond-speler. Scheidsrechter Siemen Mulder was resoluut en stuurde hem met rood van het veld.

Zeldenrust
Na rust moest het tiental van Roda al gelijk een treffer incasseren als Zeldenrust Van Leer passeert. Een woeste Anastasiou bracht vervolgens cultheld Rutjes in het veld en haalde aanvoerder Van Hyfte naar de kant.

Foto: Loek Voncken

Ruimte voor Helmond
De paniekerig spelende geel-zwarten probeerden met man en macht een doelpunt te forceren. Even later verving de Griekse coach Badibanga voor Van Velzen. Met lange ballen op het hoofd van Schahin hoopte Roda op de bevrijdende gelijkmaker. Gevolg was dat er veel ruimte voor Helmond ontstond. Spits Van Den kon een kwartier voor tijd de voorsprong uitbouwen, maar hij stuitte op de haast ongenaakbare Van Leer. Aan de andere kant had Ajagun de mogelijkheid om Roda naar de finale te schieten, maar ook hij faalde.

Wissels goud waard
Een minuut voor tijd is het Gylano van Velzen die aan alle onzekerheid een einde maakt. Op aangeven van Rutjes propt hij de boel in het doel. Zo blijken de wissels van Anastasiou goud waard. In de finale van de play-offs treft Roda rivaal MVV of oud bekende Cambuur Leeuwarden. In dat tweeluik wordt beslist wie volgend jaar in de Eredivisie of Jupiler League speelt.

Foto: Etienne Zegers

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda verliest eerste slag met NAC: 0-1
Roda terug in de Eredivisie: de mooiste momenten
ANP
Vitesse schiet zwak Roda naar play-offs
Tiental Roda trekt moeizame zege over de streep
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen