Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tiental Roda trekt moeizame zege over de streep

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 20:23

Roda JC Kerkrade heeft haar eerste wedstrijd in de play-offs om handhaving in de Eredivisie winnend afgesloten.

De formatie van Yannis Anastasiou kon geen moment overtuigen tegen Helmond Sport, maar wist - in ondertal - wél te winnen: 0-1.

Dani Schahin zorgde voor de Roda-goal. Adil Auassar moest na een uur spelen vertrekken wegens een zwaar bestrafte rode kaart. Zondag is de return in Kerkrade.

Helmond opent sterk
De thuisploeg meldde zich in de openingsfase direct voor het Roda-doel. Aanvaller Teije Ten Den genoot tweemaal alle vrijheid, maar zijn schot en kopbal misten de voor Helmond Sport juiste richting. De Kerkradenaren kwamen zo goed weg en hadden alle moeite om in de wedstrijd te komen. Bovendien moest Benjamin van Leer zich halverweg het eerste bedrijf onderscheiden met een katachtige redding op een schot van Jason Bourdouxhe.

Geen lijn in Roda-spel
Naarmate de eerste helft vorderde was het balbezit meer en meer voor de Koempels, die er desondanks niet in slaagden om het counterende Helmond vast te zetten. Schotjes van Beni Badibanga en Mikhail Rosheuvel waren niet écht gevaarlijk en uitgespeelde kansen bleven uit. De beste mogelijkheid viel vlak voor rust te noteren, toen Badibanga zijn harde inzet een metertje over én naast het doel zag verdwijnen.

Doelpunt én rood
Na de pauze ontbrandde het duel dan toch. Uit het niets zette Roda de 0-1 op het scorebord: na een goede combinatie op de rechterflank trof Rosheuvel's schot de paal, waarna Schahin alleen nog maar het laatste zetje hoefde te geven. Dat momentum gaven de Kerkradenaren echter snel weer weg, want Adil Auassar moest een charge ter hoogte van de middenlijn bekopen met een directe rode kaart.

Voorsprong vastgehouden
Roda moest het laatste halfuur daardoor in ondertal voltooien en het team van Anastasiou liet de bal aan Helmond Sport. Steven Edwards en Furhgill Zeldenrust produceerden al snel waarschuwingsschoten en de geheel vrijstaande Thomassen werd gestuit door Van Leer. Daarmee was het grootste gevaar van de thuisploeg wel geweken, want in de absolute slotfase hield Roda relatief eenvoudig stand.

Terugwedstrijd
Zondag staat de return op het programma in het Parkstad Limburg Stadion. De winnaar van het tweeluik treft in de finaleronde de winnaar van de dubbele confrontatie tussen MVV Maastricht en SC Cambuur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Roda verliest eerste slag met NAC: 0-1
Roda terug in de Eredivisie: de mooiste momenten
Oververhitte derby eindigt zonder doelpunten
LIVE: Roda neemt de leiding tegen MVV
Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen