Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tiental Roda trekt moeizame zege over de streep

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 20:23

Roda JC Kerkrade heeft haar eerste wedstrijd in de play-offs om handhaving in de Eredivisie winnend afgesloten.

De formatie van Yannis Anastasiou kon geen moment overtuigen tegen Helmond Sport, maar wist - in ondertal - wél te winnen: 0-1.

Dani Schahin zorgde voor de Roda-goal. Adil Auassar moest na een uur spelen vertrekken wegens een zwaar bestrafte rode kaart. Zondag is de return in Kerkrade.

Helmond opent sterk
De thuisploeg meldde zich in de openingsfase direct voor het Roda-doel. Aanvaller Teije Ten Den genoot tweemaal alle vrijheid, maar zijn schot en kopbal misten de voor Helmond Sport juiste richting. De Kerkradenaren kwamen zo goed weg en hadden alle moeite om in de wedstrijd te komen. Bovendien moest Benjamin van Leer zich halverweg het eerste bedrijf onderscheiden met een katachtige redding op een schot van Jason Bourdouxhe.

Geen lijn in Roda-spel
Naarmate de eerste helft vorderde was het balbezit meer en meer voor de Koempels, die er desondanks niet in slaagden om het counterende Helmond vast te zetten. Schotjes van Beni Badibanga en Mikhail Rosheuvel waren niet écht gevaarlijk en uitgespeelde kansen bleven uit. De beste mogelijkheid viel vlak voor rust te noteren, toen Badibanga zijn harde inzet een metertje over én naast het doel zag verdwijnen.

Doelpunt én rood
Na de pauze ontbrandde het duel dan toch. Uit het niets zette Roda de 0-1 op het scorebord: na een goede combinatie op de rechterflank trof Rosheuvel's schot de paal, waarna Schahin alleen nog maar het laatste zetje hoefde te geven. Dat momentum gaven de Kerkradenaren echter snel weer weg, want Adil Auassar moest een charge ter hoogte van de middenlijn bekopen met een directe rode kaart.

Voorsprong vastgehouden
Roda moest het laatste halfuur daardoor in ondertal voltooien en het team van Anastasiou liet de bal aan Helmond Sport. Steven Edwards en Furhgill Zeldenrust produceerden al snel waarschuwingsschoten en de geheel vrijstaande Thomassen werd gestuit door Van Leer. Daarmee was het grootste gevaar van de thuisploeg wel geweken, want in de absolute slotfase hield Roda relatief eenvoudig stand.

Terugwedstrijd
Zondag staat de return op het programma in het Parkstad Limburg Stadion. De winnaar van het tweeluik treft in de finaleronde de winnaar van de dubbele confrontatie tussen MVV Maastricht en SC Cambuur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Roda verliest eerste slag met NAC: 0-1
Roda terug in de Eredivisie: de mooiste momenten
LIVE: Roda neemt de leiding tegen MVV
Oververhitte derby eindigt zonder doelpunten
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen