Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiental Roda trekt moeizame zege over de streep

Geplaatst opdonderdag 18 mei 2017 - 20:23

Roda JC Kerkrade heeft haar eerste wedstrijd in de play-offs om handhaving in de Eredivisie winnend afgesloten.

De formatie van Yannis Anastasiou kon geen moment overtuigen tegen Helmond Sport, maar wist - in ondertal - wél te winnen: 0-1.

Dani Schahin zorgde voor de Roda-goal. Adil Auassar moest na een uur spelen vertrekken wegens een zwaar bestrafte rode kaart. Zondag is de return in Kerkrade.

Helmond opent sterk
De thuisploeg meldde zich in de openingsfase direct voor het Roda-doel. Aanvaller Teije Ten Den genoot tweemaal alle vrijheid, maar zijn schot en kopbal misten de voor Helmond Sport juiste richting. De Kerkradenaren kwamen zo goed weg en hadden alle moeite om in de wedstrijd te komen. Bovendien moest Benjamin van Leer zich halverweg het eerste bedrijf onderscheiden met een katachtige redding op een schot van Jason Bourdouxhe.

Geen lijn in Roda-spel
Naarmate de eerste helft vorderde was het balbezit meer en meer voor de Koempels, die er desondanks niet in slaagden om het counterende Helmond vast te zetten. Schotjes van Beni Badibanga en Mikhail Rosheuvel waren niet écht gevaarlijk en uitgespeelde kansen bleven uit. De beste mogelijkheid viel vlak voor rust te noteren, toen Badibanga zijn harde inzet een metertje over én naast het doel zag verdwijnen.

Doelpunt én rood
Na de pauze ontbrandde het duel dan toch. Uit het niets zette Roda de 0-1 op het scorebord: na een goede combinatie op de rechterflank trof Rosheuvel's schot de paal, waarna Schahin alleen nog maar het laatste zetje hoefde te geven. Dat momentum gaven de Kerkradenaren echter snel weer weg, want Adil Auassar moest een charge ter hoogte van de middenlijn bekopen met een directe rode kaart.

Voorsprong vastgehouden
Roda moest het laatste halfuur daardoor in ondertal voltooien en het team van Anastasiou liet de bal aan Helmond Sport. Steven Edwards en Furhgill Zeldenrust produceerden al snel waarschuwingsschoten en de geheel vrijstaande Thomassen werd gestuit door Van Leer. Daarmee was het grootste gevaar van de thuisploeg wel geweken, want in de absolute slotfase hield Roda relatief eenvoudig stand.

Terugwedstrijd
Zondag staat de return op het programma in het Parkstad Limburg Stadion. De winnaar van het tweeluik treft in de finaleronde de winnaar van de dubbele confrontatie tussen MVV Maastricht en SC Cambuur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda verliest eerste slag met NAC: 0-1
Roda terug in de Eredivisie: de mooiste momenten
LIVE: Roda neemt de leiding tegen MVV
Oververhitte derby eindigt zonder doelpunten
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen