Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiental MVV gaat met nederlaag de winterstop in

Geplaatst opzondag 23 december 2018 - 16:32

MVV heeft de eerste seizoenshelft van de Keuken Kampioen Divisie zondagmiddag met een nederlaag afgesloten.

In de eigen Geusselt was Cambuur Leeuwarden met 1-2 te sterk.

Lat
De Sterrendragers leken al vroeg op voorsprong te komen tegen de Friezen. Een inzet van Doğan Gölpek ging net naast en een schot van Dimitri Lavalée spatte op de lat uiteen. Vervolgens kwamen de Maastrichtenaren tot twee keer toe goed weg. Op een schot van Karim Rossi had MVV-goalie Luuk Koopmans geen antwoord. De lat bracht uiteindelijk redding.

Redding Gunst
Op slag van rust voorkwam Maxime Gunst een doelpunt. Met een fraaie lob wipte Issa Kallon de bal over de uitkomende Koopmans heen. Op de lijn maaide Gunst de bal weg.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl

Rode kaart
In de 46ste minuut kreeg Xavier Mbuyamba een rode kaart. Hij hield Kallon vast in het zestienmetergebied, die op zijn beurt gewillig naar de grond ging. Robin Maulun benutte de toegekende strafschop feilloos en schoot de Friezen op voorsprong: 0-1. De bezoekers uit Leeuwarden roken bloed en voerden de direct de druk op tegen de tien MVV'ers. In de 51ste minuut verdubbelde Tyrone Conraad de marge. Vanuit de counter schoot hij kalmpjes de 0-2 tegen de touwen.

Spreekkoren
Na aanhoudende spreekkoren aan zijn adres had scheidsrechter Siemen Mulder er in de 58ste minuut genoeg van. Hij legde de wedstrijd stil. Vlak daarna galmde de kerstklassieker Driving home for Christmas door de stadionspeakers. Het zoetgevooisde stemgeluid van Chris Rea wist de supporters te kalmeren. Tien minuten later rolde de bal weer.

Aansluitingstreffer
Koen Kostons was een paar minuten later dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn schot ging rakeling naast. In de 76ste minuut bracht Joeri Schroijen de spanning terug in de wedstrijd. Vanuit een lastige hoek verschalkte hij Cambuur-keeper Xavier Mous: 1-2.

Kansen Cambuur
Omdat de Maastrichtenaren op jacht gingen naar de gelijkmaker kwam er meer ruimte voor de Friezen. Vlak voor het eindsignaal besliste Robin Maulun bijna de wedstrijd. Zijn inzet werd met een katachtige reflex van Koopmans gekeerd. Ondanks de kansen bleven doelpunten uit.

Ranglijst
Door de nederlaag zakt de ploeg van Ron Elsen naar de elfde plek. De Maastrichtenaren hebben nu 26 punten, 2 minder dan Cambuur Leeuwarden.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen