Overslaan en naar de inhoud gaan

Tiental MVV gaat met nederlaag de winterstop in

Geplaatst opzondag 23 december 2018 - 16:32

MVV heeft de eerste seizoenshelft van de Keuken Kampioen Divisie zondagmiddag met een nederlaag afgesloten.

In de eigen Geusselt was Cambuur Leeuwarden met 1-2 te sterk.

Lat
De Sterrendragers leken al vroeg op voorsprong te komen tegen de Friezen. Een inzet van Doğan Gölpek ging net naast en een schot van Dimitri Lavalée spatte op de lat uiteen. Vervolgens kwamen de Maastrichtenaren tot twee keer toe goed weg. Op een schot van Karim Rossi had MVV-goalie Luuk Koopmans geen antwoord. De lat bracht uiteindelijk redding.

Redding Gunst
Op slag van rust voorkwam Maxime Gunst een doelpunt. Met een fraaie lob wipte Issa Kallon de bal over de uitkomende Koopmans heen. Op de lijn maaide Gunst de bal weg.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl

Rode kaart
In de 46ste minuut kreeg Xavier Mbuyamba een rode kaart. Hij hield Kallon vast in het zestienmetergebied, die op zijn beurt gewillig naar de grond ging. Robin Maulun benutte de toegekende strafschop feilloos en schoot de Friezen op voorsprong: 0-1. De bezoekers uit Leeuwarden roken bloed en voerden de direct de druk op tegen de tien MVV'ers. In de 51ste minuut verdubbelde Tyrone Conraad de marge. Vanuit de counter schoot hij kalmpjes de 0-2 tegen de touwen.

Spreekkoren
Na aanhoudende spreekkoren aan zijn adres had scheidsrechter Siemen Mulder er in de 58ste minuut genoeg van. Hij legde de wedstrijd stil. Vlak daarna galmde de kerstklassieker Driving home for Christmas door de stadionspeakers. Het zoetgevooisde stemgeluid van Chris Rea wist de supporters te kalmeren. Tien minuten later rolde de bal weer.

Aansluitingstreffer
Koen Kostons was een paar minuten later dichtbij de aansluitingstreffer. Zijn schot ging rakeling naast. In de 76ste minuut bracht Joeri Schroijen de spanning terug in de wedstrijd. Vanuit een lastige hoek verschalkte hij Cambuur-keeper Xavier Mous: 1-2.

Kansen Cambuur
Omdat de Maastrichtenaren op jacht gingen naar de gelijkmaker kwam er meer ruimte voor de Friezen. Vlak voor het eindsignaal besliste Robin Maulun bijna de wedstrijd. Zijn inzet werd met een katachtige reflex van Koopmans gekeerd. Ondanks de kansen bleven doelpunten uit.

Ranglijst
Door de nederlaag zakt de ploeg van Ron Elsen naar de elfde plek. De Maastrichtenaren hebben nu 26 punten, 2 minder dan Cambuur Leeuwarden.

Foto: Frank Kerbusch/PubliciteitVisie.nl

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen