tienray 2

Video: Pelgrimini, een bedevaart voor één dag naar Tienray

Op pelgrimini, zo heten de eendaagse bedevaartreizen. In groepen van maximaal 25 personen kan er deelgenomen worden aan dagbedevaarten naar verschillende bedevaartplekken in Nederland en één in België.

Trompettist Tommy speelt Taptoe-signaal bij het gemeentehuis Valkenburg (4 mei 2021)
Oorlogsslachtoffers kleinschalig herdacht in Limburg

Dodenherdenking vond dinsdagavond voor het tweede jaar op rij kleinschalig plaats op diverse plaatsen in Limburg.

Das
Dassenburcht mogelijk in gedrang bij verdubbeling Maaslijn

De dassenburcht nabij de Maaslijn tussen Oostrum en Tienray komt mogelijk in gevaar door de voorgenomen aanpassingen aan de spoorlijn.

IJsmakerij Clevers Grubbenvorst_HD (14 sep 2020)
IJskoning van Noord-Limburg Clevers geeft zaak uit handen

De bekende formule van IJssalon Clevers heeft een nieuwe eigenaar. Na 35 jaar heeft Theo Clevers het stokje overgedragen aan Tom Vaessen en Joris Stappers.

Duiker in supermarkt Tienray (17 dec 2020)
Man weigert mondkapje, maar wil met duikset supermarkt in

De politie heeft donderdag in Tienray een man aangehouden nadat hij met een complete duikuitrusting boodschappen wilde doen bij een supermarkt.

Ongeluk Tienray (10 dec 2020)
Automobilist raakt van de weg en botst tegen boom

Een bestuurder is donderdagmiddag in Tienray gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een boom is geknald.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie