Brandweer breekt in vanwege walmend pannetje in Tienray

De mensen die zondagavond in Tienray een pannetje op het vuur hadden laten staan, hebben dat moeten bekopen met een inbraak door de brandweer.

Jongens negeren zwemverbod: haast fatale gevolgen

Twee jongens hebben zondag de schrik van hun leven gehad, toen ze illegaal gingen zwemmen bij de zandwinning in Tienray. Een van hen werd onwel in het water en verdronk bijna.

Horst moet huisvesting arbeidsmigranten opnieuw bekijken

De gemeente Horst aan de Maas moet opnieuw kijken naar de bezwaarschriften die zijn ingediend vanwege de huisvesting van arbeidsmigranten in Tienray.

Opnieuw wateroverlast na regenbuien in regio Venray

In de regio Venray is vrijdagochtend op sommige plekken sprake van wateroverlast.

Maria Passie voor het eerst te zien in Limburg

De Maria Passie wordt voor het eerst opgevoerd in Limburg. Het theater en muziekstuk over het leven van de heilige Maria tourt al bijna een jaar door het land.

Stroomstoring in buitengebied Horst aan de Maas

Een deel van de gemeente Horst aan de Maas heeft zaterdagochtend te kampen met een stroomstoring.

Bekende ijsboer ziet imperium groeien: nieuwe vestiging

IJssalon Clevers opent in mei van dit jaar een nieuwe vestiging in Tienray. Daarmee komt het totale aantal vestigingen dat Theo Clevers onder zijn hoede krijgt op zeven.

Gewonde bij botsing in Tienray

Bij een aanrijding in Tienray is woensdagmiddag een vrouw gewond geraakt.

61-jarige man uit Tienray overleden na ongeluk op A73

De 61-jarige man uit Tienray die vrijdagochtend zwaargewond raakte bij een ongeluk op de A73, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Twee nieuwe digitale flitspalen in Limburg

Twee nieuwe digitale flitspalen worden binnenkort in gebruik genomen.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda