Overslaan en naar de inhoud gaan

Tieners opgepakt voor reeks brute straatroven

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 11:47

Vijf tieners zijn opgepakt voor een reeks straatroven in Roermond. Het gaat om vier jongens van 16 uit Roermond en Herten, en een 18-jarige verdachte uit Horn.

De jongens zijn de afgelopen dagen aangehouden, meldt de politie woensdag. Er zijn meer verdachten op het oog, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bedreiging en geweld
Ze worden verdacht van een stuk of tien straatroven, die sinds augustus zijn gepleegd in en rond de bisschopsstad. De slachtoffers werden daarbij steeds door twee of meer overvallers benaderd en bedreigd of zelfs mishandeld. Ook maakten ze verschillende keren gebruik van een mes of een al dan niet echt vuurwapen om de slachtoffers te bedreigen.

Bende
Omdat de overvallers steeds op een vergelijkbare manier te werk gingen, trok de politie de conclusie dat er een bende actief was. In het onderzoek naar de straatrovers werden vorige week al twee Roermondenaren opgepakt. Zij worden verdacht van afpersing en chantage.

Lees ook: Roermondenaren aangehouden voor afpersing en chantage

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen